Ексклузивно! Арх. Пламен Мирянов от Голямото шествие за семейството: ТУК СМЕ ЗА ДА ЗАЩИТИМ МАЛКАТА ДОМАШНА ЦЪРКВА – ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Участниците в т.нар. “Прайд” се отъждествяват с греха. Да не им позволяваме да съблазняват децата ни”, категоричен е един от идеолозите на проявата

Близо 10 000 души се събраха на „Шествие за семейството“ в София, превръщайки го в най-голямото ежегодно обществено мероприятие в страната.

Родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство, изразиха своето негодувание срещу провеждането на “София Прайд” в деня на Черешова Задушница.

Тържественото шествие започна с молебен пред храм-паметника “Свети Александър Невски” и проповед срещу “мъжеложците и развратността”. Последва изпълнение на химна на България. Призивът на организаторите бе на днешната Черешова Задушница да бъдат почетени починалите ближни – в смирение, а традиционното християнско семейство да бъде благословено.

Screenshot

Шампионът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева застанаха начело на похода в защита на традиционното семейство, който тръгна от площад “Александър Невски” и премина по столичните улици, стигайки до Националния дворец на културата, където се проведе концерт.

Ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков застана един от идеолозите и съорганизатори на Голямото шествие за семейството – арх. Пламен Мирянов, познат на широката публика с мащабната си духовна и просветителска дейност сред младите хора на България. Той също така е и сред двигателите на единственото християнско радио в София – радио “Зорана”.

“Трябва да покажем, че сме будни, трезви, верни и Христови, и че не се съгласяваме с делата на тъмнината и с това да се проповядва грях на деца посред Задушница. Че не сме съгласни да им се казва, че могат да избират своя пол. И най-вече, че не сме съгласни с възвеличаването и възгордяването чрез греха”, категоричен бе арх. Мирянов, който и тази година по традиция бе сред водещите лица на шествието.

“Трябва да се гордеем с нашата вяра, с името на нашия Господ, с нашите ценности и с нашите предци, чиято памет почитаме днес на Задушница. Те са били достойни и Христови, техните завети ние отстояваме и искаме да ги припомним. Тук сме за да се зарадваме, че в България Конституцията все още казва, че бракът е съюз единствено между мъж и жена – така, както е установено още при сътворението на света от нашия Всевишен Бог”, отправи посланието си той.

“Семейството е първата, основна градивна единица на нашето общество. Семейството, както казва Св. Йоан Златоуст е малката домашна Църква. Няма как българите да не трептим на една и съща честота, когато става дума за семейството. Всички се обединяваме – дори представители на различни вероизповедания и симпатизанти на различни партии – всички идваме тук за да защитим традиционното семейство между мъж и жена. И за да пазим децата на България да не бъдат съблазнявани от онези, които се гордеят с греха”, убедено защити арх. Мирянов каузата на Голямото шествие за семейството.

“Т.нар. “Прайд” за мен е провокация. Участниците в него се отъждествяват с греха, а най-опасното е, че деца там слушат чалга, гледат как демонстративно се показват отношения между двама мъже и две жени, там присъстват и травестити… Това за нас е пагубно и е изключително лош знак ако го допускаме. Не трябва да тласкаме децата към духовна смърт, не трябва да ги съблазняваме, а напротив – трябва да ги пазим от делата на пошлост”, не скри възмущението си арх. Мирянов по повод шумно прокламирания гей парад, насрочен на връх Черешова Задушница.

Какво още каза той, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар