Ексклузивно! Асад се срещна с руски депутати, хвали съветските системи за отбрана, унищожили 71% от изстреляните ракети при атаката!

Асад
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Членове на руския парламент хвърлиха светлина върху срещата, която проведоха с президента на Сирия Башар Асад веднага след ракетната атака на САЩ, Великобритания и Франция, отбелязва Sputnik.

Според руските депутати сирийският президент е похвалил съветските системи за отбрана, помогнали на военните в Дамаск да унищожат 71% от над стоте изстреляни ракети.

Източниците на медията твърдят, че в рамките на срещата Асад е заклеймил действията на Запада като “агресия“.

Депутатът от Държавна Дума Сергей Железняк подчерта, че Дамаск е похвалил съветските оръжия, доставени на Сирия през 70-те години на миналия век, показали надеждност и за париране на ракетната атака на трите западни държави в съботната утрин.

“Според гледната точка на президента (Асад) тази атака е агресия и ние споделяме тази позиция. Той високо оцени руските оръжия, които показаха надмощие над агресорите”, разкри Железняк.

“От 90-те години на миналия век насам сме свидетели на американски филми, в които се твърди, че руското оръжие е назад. А сега виждаме, чие оръжие наистина е остаряло”, са думите на Асад, предадени от руски депутат.

Друг народен представител – Дмитрий Саблин, цитира сирийския президент, който е уверил, че “тъй като сирийската въздушна защита е доказала своята ефективност, гражданите на Сирийската арабска република вече не се страхуват от НАТО”.

канал 3

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар