ЕКСКЛУЗИВНО! Божидар Димитров предлага референдум за президентска република.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напълно неочаквано на фона на всички политически боричкания и междуведомствени войни проф. Божидар Димитров предложи да направим референдум за президентска република.

Това прозвуча като музика за ушите на изтерзания електорат, който вече не вижда нито една партия като алтернатива на сегашното управление.

Успокои духовете на бунтуващите се предимно из интернет българи и им заприлича на светлина в тунела. И те се хванаха за нея като за сламка.

Нали господин историкът и археологът се беше оттеглил от политиката, защото е уморен? И искаше да потъне в научна работа? Защо тогава ден през ден тича по медиите и говори на всякакви теми, дава акъли и даже излиза с революционни предложения? Кому е нужно точно сега да бъде залъгван с илюзорни надежди и политически химери, че у нас нещо може да се промени?

Има няколко варианта за целта на шокиращото му изказване.

Първият е най-тривиален. Когато общественото напрежение започне да расте, трябва да се намери някой да потуши огъня. А кой е по-подходящ от един безобиден пенсиониран, леко разсеян професор? Той хвърля идеята си в общественото пространство, което е нажежено до точката на кипенето и страстите изведнъж се успокояват. Кипяща държава в момента никому не е удобна, особено за управляващите.

Вторият е пак със същата цел, но за да се провери какви са обществените нагласи. В момента се водят люти дискусии във Фейсбук и надделява мнението, че начинът на управление у нас трябва да се смени и един единствен човек да носи отговорност за случващото се в нещастната ни държава, а не тя да се разпилява по партии, депутати, министри и всеки да излиза сух от водата.

Само че в цялата тази крилата идея има и два капана, в които българите не осъзнават, че попадат.

Под президентска република всички си мислят за управление, начело с президента Радев.

Смятате ли, ама наистина, че точно Божидар Димитров, който е първа дружка на Борисов и човек на ГЕРБ, ще тръгне да циментира във властта Радев?

Трябва или да е изкукал, а той не е, или да има далеч по-друга цел.

Ако се проведе референдум, българите масово ще отидат да гласуват, защото ще си мислят, че ще е за Радев. Той бе избран с 2,2 милиона гласа, а сега подкрепата му е много по-силна. Тоест референдумът ще бъде валиден.

Никой обаче не казва за втория капан. Смяната на държавното управление става с решение на Велико народно събрание. Тоест парламентът трябва да се разпусне, да се насрочат нови избори, да се започнат дълги разговори, полемики, скандали, гласувания…Процедурата е тежка и дълга. Толкова дълга, че ще има време Радев да бъде дискредитиран. Това медиите отдавна са го започнали като подмолна атака срещу него, а тролове непрекъснато вият колко струва всяка негова визита в чужбина. А никой не пита колко струват на министър-председателя например, който лети всяка седмица някъде и дава пищни обяди или вечери на всеки, който може да му е полезен.

Така че в краткосрочен план идеята на Димитров е да потуши напрежението в страната.

В дългосрочен обаче е референдумът да мине, а междувременно да се проведат нови президентски избори. А на тях ГЕРБ няма да прати Цецка да се излага, а кандидат ще е самият Борисов.

И вече скритата цел на Божидар Димитров става кристално ясна.

Президентска република начело с Борисов.

Тоест цялата власт в ръцете на един човек.

И то не кой да е човек!

А това вече е страшно!

За демокрацията и за всички нас!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “ЕКСКЛУЗИВНО! Божидар Димитров предлага референдум за президентска република.

  • Мисля за мерзостта в българите.Не си обеснявам как така само с подмолни действия може да живеят някой. И колко е изчерпан българина.Много голям дефицит на морал и самосъзнание

Вашият коментар