Ексклузивно! Бойко привикан на разпит и по делото „Барселонагейт”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тарторът на хунтата Бойко Борисов е бил привикан на разпит от спецпрокурори и по международния скандал за пране на пари „Барселонагейт”.

Новината дойде от пресконференция на Специализираната прокуратура, която сега се управлява от Валентина Маджарова.

„По „Барселонагейт” е имало проверка, която преминала в дело. В момента тече финансова проверка, казаха прокурорите. Бившият премиер е давал обяснения по казуса, не е удачно да се отговори срещу колко лица са проверките. Става дума за пране на пари”, призна Маджарова.

Narod.bg припомня, че става дума за 3,5 млн. евро с неясен произход, с които е купена къща на една от многото Мата Хари на Бойкжо Борисов – „Мис Бикини” Борислава Йовчева, която има дъщеря – Ема, от Мутрата.

Според наш брилянтен източник, парите са дадени като върната услуга от петролния бос Георги Самуилов – Жоро Инса.

На спявката с медиите Маджарова се похвали още, че са налице осъдителни присъди за корупционни престъпления.

„Няма да ви отегчавам с ненужна статистика и факти, но трябва да се кажат някои неща. Работата на прокурорите от Спецпрокуратурата е на изключително високо ниво и спазват законите, както мъдрият законодател им е делегирал.

Аз съм доволна от обстоятелствата, че са налице 192 осъдителни присъди. Доволна съм, че са налице влезли в сила присъди по корупционни престъпления“, посочи тя.

Мониторингът над страната ни е приключил именно заради работата на спецпрокуратурата, пресечени са хиляди ало измами.

Висок е приносът на прокурорите и срещу престъпленията срещу екологията. Работата на спецпрокурорите засягала интереси, затова те били атакувани, изфука се Маджарова.

Магистрати от спецпрокуратура не са нахлували в президентството, всичко станало със съдебно решение и по правилата. Разрешението било от друг съд, различен от Специализирания съд, оправда се шефката на Специализираната прокуратура.

„Не са подслушвани политици. На никой правата не са нарушени. Депутатите също са обикновени граждани”, убедена е Маджарова.

В Специализирана прокуратура имаме осъден министър на две инстанции, осъдили сме и кметове , нищо че присъдите още не са влезли в сила.

Гражданските протести никога не са били предмет на разследване по което и да е дело.

Няма теч на информация от прокурори, излизат факти от министър Рашков, с които впоследствие се злоупотребява. „Не са подслушвани политици“, категорично заяви Валентина Маджарова.

На въпрос дали искането на освобождаване на главния прокурор Иван Гешев е основателно, Валентина Маджарова изрази личната си позиция, че това не е необходимо.

Видеото ТУК

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар