Ексклузивно! Бойко търси спасение в сделка с Петков-Василев и Прокопиев срещу силни фигури в ДПС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов има нов план как да спаси кожата след вота на 14 ноември и очертаващата се война с властни фигури в ДПС, които са наясно с измамите му за милиарди.

От няколко седмици Борисов търси вариант за задкулисна сделка с новите силни на деня – Кирил Петков и Асен Василев с „Продължаваме промяната” от една страна, и Иво Прокопиев, респективно „Демократична България” от друга.

Целта е ГЕРБ да намери партньори сред „новите партии”, с които да образува общ фронт срещу силни фигури в Движението за права и свободи, които имат ресурса и информацията да съсипят Бойко Борисов и най-сетне да го изправят пред правосъдието, уточни информаторът на Narod.bg. На своя страна в заверата Баце има бившия президент Росен Плевнелиев, отявлен кадър на кръга „Капитал“ около Иво Прокопиев.

Първите признаци за сближаване на позициите вече са факт – напоследък в ГЕРБ са крайно предпазливи в изказванията си към ПП и ДБ, а за капак лично Бойко Борисов похвали бившите министри в предишния служебен кабинет.

„Изпитвам светли чувства към тази партия и тези хора. Считам, че това е мъжко. Както направи Слави Трифонов – направи партия и отиде на избори. Ето сега и те излизат на избори”, коментира Борисов преди дни по време на поредната си партийна спявка в Пловдив.

В опита си да се измъкне от правосъдието чрез тайна сделка с нови партньори манипулаторът от Банкя прояви и необичайна „щедрост” да помогне на ДБ покрай драмата с регистрацията на листите ѝ в Стара Загора.

Тарторът на ГЕРБ обеща четирите гласа на шайката в Централната избирателна комисия на „Демократична България”, след като съпредседателят на десните Христо Иванов обвини ГЕРБ и ДПС, че блокират участието им в изборите.

Реакцията на съпредседателя на ДБ бе предизвикана от отказа да се регистрират листите на дясната коалиция в Стара Загора с електронни подписи. Решението на РИК в града под липите бе подкрепено и от ЦИК.

Наскоро пък бившият икономически министър Кирил Петков даде повод за размишление с изказването, че въпреки всичко коалиция между „Продължаваме промяната” и ГЕРБ е възможна „при промяна в позициите и отношенията между партиите”.

Ако се стигне до някаква форма на сътрудничество между ГЕРБ, ПП и ДБ, това ще е спасителен пояс за давещия се Бойко и вид „ваксина” срещу евентуалните детайлни разкрития за зулумите за милиарди, които може да изскочат от влиятелни фигури в ДПС, наясно с всички важни корупционни сделки през последното десетилетие под кубинката на Бойко, завърши нашият източник от върховете на ГЕРБ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар