Ексклузивно! Борислав Гуцанов: Виждането на БСП е, че трябва да има експертен кабинет на националното спасение! (ВИДЕО)

Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Ако президентът връчи третия мандат на БСП, ще съберем нашия Национален съвет и ще вземем решение. Но нашето виждане е, че трябва да има експертен кабинет на националното спасение.“

Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов в кулоарите на Народното събрание.

По неговите думи в България сме свидетели на разпад на държавността и в тази ситуация е много по-добре да има експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа.

Смятам, че президентът Радев трябваше да бъде на срещата на върха на НАТО, като главнокомандващ на армията и единственият, който е избран мажоритарно, но това е негово решение и напълно приемаме мотивите му да откаже“, коментира още Гуцанов.

Според него позицията на България трябва да бъде да стои далеч от конфликта в Украйна.

„Мирът е ключът, а не войната и даване на оръжия. Няколко пъти от БСП поставяме въпроса, че на България ѝ отива да инициира мирни преговори, както в момента прави Унгария. За съжаление, няколко правителства вече не възприемат тази позиция и страната ни се превръща в банка, която постоянно дава средства на Украйна, при положение че и ние имаме огромна нужда от тях“, посочи Борислав Гуцанов

Какво още казаха от БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар