ЕКСКЛУЗИВНО! Венецуела проговори за съдържанието на изгорелите на границата камиони

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фургоните за хуманитарна помощ, които бяха изгорени на границата между Венецуела и Колумбия, са пълни с инструменти за създаване на барикади.

Това заяви външният министър на Венецуела Хорхе Ареас по време на реч в Съвета за сигурност на ООН , предаде РИА Новости .

Според Ареас, един от камионите е подпален от Колумбия с помощта на коктейла Молотов. Вътре в него са открили не само лекарства и храна, но и инструменти за барикади, тел, фехтовка, както и пирони за оръжия, отбеляза той.

Министърът добави, че смъртоносно оръжие срещу демонстрантите на границата не е използвано, а по-голямата част от ранените в резултат на размириците са служители по сигурността, войници и полиция.

Камиони с хуманитарна помощ достигнаха границите на Венецуела на 23 февруари. Камионите не можеха да влязат в страната от Бразилия, а камиони от Колумбия бяха изгорени от силите на Мадуро. По-късно президентът на Венецуела Никола Мадуро съобщи за прекратяването на дипломатическите и политическите отношения с Колумбия и нареди на колумбийските дипломати да напуснат страната в рамките на 24 часа. /News2

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар