георги харизанов тролове на герб

ЕКСКЛУЗИВНО! Вижте как ви лъжат в интернет ГЕРБ тролове и то с европейски пари…

Тролове
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шайката наречена ГЕРБ смениха тактиката от членове на младежкия комсомол “МГЕРБ” – доброволци към платени манипулатори.

Вече убиха Баба Дора, новият хит е “бели каски“ от Сирия колят животните в Странджа

България плаче ! Току-що почина баба Дора в ямболската болница след тежък инфаркт!

Тази „новина“ лети със скоростта на звука в социалните мрежи и предизвиква гняв, състрадание, омраза и още и още…Това разбира се е лъжа на фалшив сайт.

Но хората се връзват.

Преди седмица написах подробно за манипулациите на хората от фалшиви сайтове, профили в социалните мрежи и ГЕРБ тролове по темата с чумата по животните използвайки трагедията на хората в Странджа за елементарен политически пиар.Реализацията на манипулациите е дело на централата на ГЕРБ, а главните „идеолози“ и повелители на ГЕРБ троловете са Георги Харизанов и Цветан Цветанов.

Харизанов управлява армия от платени тролове на партията пълна с “бивши” комунисти.

Вероятно те са спуснали новата „опорка“ как „бели каски“ от Сирия колят животните в Странджа.


Най-смешното е, че авторите на тази кампания плащат на троловете си с пари от Европейския съюз. Наглост.

Те фактически са обявили война на Интернет, и в тази война е впрегнат огромен финансов и човешки ресурс.Става дума за десетки милиони левове всеки месец, за машина от тролове, консултанти, агитатори, фирми за Фейсбук маркетинг и пр.

Цялото това воинство е между 30 и 35 хиляди души, което кара някои зевзеци да се шегуват, че Интернет армията на ГЕРБ е по-голяма от Българската армия.

Последната, да припомним, по документи е 25 хиляди, а реално е около 15 хиляди, защото има огромен брой незаети места.

Но да се върнем на ГЕРБ.

В момента управляващата партия безогледно и безцеремонно се саморазправя с всеки, който я критикува в Мрежата. За целта тя използва основно слабости в системите на социалните мрежи, които не са планирани за организирани и държавно субсидирани акции срещу тях.Чрез армията си от тролове, ГЕРБ постоянно блокира профилите на най – опасните си критици, което политологично погледнато, представлява „въвеждане на цензура“.

Случващото се е все едно ГЕРБ да направи списък с хора, които нямат право да се изказват по политически въпроси, и медиите нямат право да ги отразяват.

Разбира се, ако подобно нещо се направи, то би предизвикало реакция. Но в социалните мрежи се случва, просто защото в тях определени гласове могат да бъдат заглушени – чисто технологично.
Така се стига до настоящата ситуация, в която гневът на общественото мнение се подтиска чрез постоянна репресия над най-гневните коментатори.
Съвсем наскоро Венци Мицов от партия „Глас Народен“ написа цяла статия по въпроса, в която „благодари“ на псевдо-либералните активисти, и на самия Фейсбук за случващия се резил. Тук е редно да вметна, че аз лично не съм приятел с Мицов, дори ако се прегледа историята на Фейсбук, могат да се видят доста острите ни пререкания с него. Вероятно и той би потвърдил, че не сме приятели.

Но Мицов, в крайна сметка, се превръща във враг на ГЕРБ, и е брутално цензуриран. По позната схема – стотици фалшиви профили подават „сигнал“ за някаква нередност срещу него. И автоматичната система на Фейсбук блокира съответния профил. Човекът остава без глас. ГЕРБ получават спокойствие.

В тази тотална война на управляващите срещу свободното изразяване на мнение, повечето обикновени потребители, просто ще бъдат смазани. Малцина имат необходимото технологично умение и разбиране на социалните мрежи, за да се защитят.

Много хора имат само своя акаунт, в който са изградили някакво ядро от съмишленици. И чрез удар върху акаунта, ядрото се блокира поне за известно време. Възможно е дори да се разруши.

Успехите на управляващите са безспорни, и макар да са далеч от пълен триумф, все пак това е малка позорна победа, която демонстрира превъзходството на парите и властта над свободата на словото.

Със същите пари, които крадат от нас, и за които се възмущават гражданите, самите граждани биват потискани и заглушавани.

Какво ще се случи в бъдеще?

ГЕРБ нахлуха във Фейсбук и колят и бесят наред. Но с времето вероятно самият Фейсбук ще промени алгоритмите, защото всичко това се случва в какви ли не тиранични режими и по същество излиза, че така се пречи на демокрацията. Т.е. този номер с масовото бутафорно докладване, ще залезе.

Друго много важно нещо е, че Интернет съществува и преди Фейсбук.

Сега ако държавната репресия удари мрежата на Зукърбърг, народът ще се върне по класическите форуми и дискусионни групи.Или ще се запише в алтернативни мрежи като руската „ВКонтакте“. Вече има признаци това да се случва. Ще се рестартират също множеството блогове, които позамряха около Фейсбук, доколкото той ги поизмести.

Ще се възродят и много други механизми от времето преди доминиращата социална мрежа. А тези механизми не са малко, онези, които сме водили „форумни войни“ тогава, добре ги помним.

Същият спектакъл ставаше. Сега просто е пренесен във Фейсбук. Но не е закрепостен там. Това изпускат управниците.

Като цяло, може да се счита, че атаката на Бойко Борисов и шайката му, ще представлява успешен тактически удар с временно въздействие. След това народният гняв ще намери много пътеки, по които да се излее.
Ето и някои от най – наглите тролове на ГЕРБ:
Източник: Gudelnews, Facebook


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар