ЕКСКЛУЗИВНО! Вижте как ни мамят с търкането на билетчетата и какви трикове използват

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трябва да признаем на Националната лотария едно – тя е брилянтно изпипан план за печелене на пари (печелят не играчите), който се възползва от човешката слабост.

Прибират се милиони печалба, докато показно се показва как се раздават трохи.

Всеки един аспект от играта се основава на човешките слабост, желания и копнежи, което е типично за всяка хазартна игра, но тук ефектът се подсилва от самото медийно отразяване.

Медиите създават илюзията, че всеки печели в тази държава, но не и аз, защото НЕ търкам.

национална лотария

Всеки иска да забогатее без да положи абсолютно никакви усилия, а Националната лотария създава илюзията, че може да осъществи това желание на абсолютно всеки – просто трябва да изтъркаш билет.

Успехът на този формат се дължи само и единствено на логически заблуди. Хората загърбват фактите, логиката и се доверяват на емоции, лични истории и манипулирана статистика.

Ако се замислим, на това разчитат и шарлатаните в медицината и хранителната индустрия. Хората са готови да загърбят мнението на лекарите за сметка на невероятно лечение, за което един единствен (може би) излекувал се пациент през сълзи обяснява, че наистина действа.

Хората са готови да загърбят превантивната медицина за сметка на една единствена емоционална история, но не се вслушват в резултатите от огромна съвкупност (извадка от стотици хиляди индивида).

Хората са роби на своите емоции, които ги карат да правят глупости и които могат да ги доведат до редица нещастия.

Източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар