Българска свободна телевизия

ЕКСКЛУЗИВНО! Вижте логото на телевизията на БСП

България, Медии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП патентова логото на телевизията си в края на миналата седмица, а тази ще подаде в СЕМ документите си за лиценз, научи “24 часа”.

Телевизията ще се казва “Българска свободна медия”.

Под същото име е регистрирано и дружеството, начело на което е Любомир Коларов. Все още обаче не е ясно името на прекия шеф на телевизията.

Над 30 молби за работа в новата си телевизия са получили на “Позитано” 20. Сред тях има и работещи в други медии журналисти, но и много току-що завършили.

Червената телевизия ще е обществена, а не чисто партийна, няма да залага на пряка пропаганда, а ще се търсят различни мнения. Със създаването й Корнелия Нинова ще е изпълнила и последното си предизборно обещание пред актива при избирането й за лидер на партията.

Ще има и новинарси емисии, и публицистика. Новините обаче ще са с по-малко теми от вече популярните емисии на големите телевизии, но с повече разширени репортажи по определени проблеми.

Най-силен акцент телевизията на БСП ще има върху местната власт и това ще е една от основните теми в програмната схема. Ще има цели предавания и репортажи по проблемите на хората по градове и села. Така БСП ще се подготви за предстоящите местни избори през 2019 г.

Парите за телевизията засега ще идват от държавната субсидия, като пленум вече гласува 2 милиона за целта.

Улеснение е, че БСП има добра техническа основа, на която да стъпи. На “Позитано” 20 отдавна има специално оборудвано аудио-визуално студио с оператор, който снима важните за червените събития. БСП отдавна има и свой канал в YouTube, който се казва “Звезда”, в който качва видеоклипчета основно от пресконференции и изказвания на Нинова, от срещи и важни теми, от парламентарния контрол. Клипчета червените качват и в страницата на БСП във фейсбук, която се следва от близо 10 хиляди души

Коментари

Коментара













There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар