Ексклузивно! Готвят Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционния орган?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната комисия за борба с корупцията стартира процедурата за приемането на правила за избора на новия председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Комисията няма председател, откак започна скандалът с терасата на Пламен Георгиев, който я оглавяваше, а след това той подаде оставка.

Той бе освободен от парламента на 31 август. В закона за КПКОНПИ е записано, че при предсрочно прекратяване на мандата на член на комисията парламентът в двумесечен срок трябва да избере нов член, който да довърши мандата. Т.е. процедурата трябваше вече да е стартирала.

По време на заседанието на комисията днес, членовете повдигнаха въпроса дали не трябва да се преви предварителна проверка на имущественото състояние на членовете на комисията. Това от своя страна би забавило още избора на нов председател.

За поста засега се спрягат няколко имена – Сотир Цацаров, който скоро няма да е главен прокурор, Антон Славчев, зам.-председател на КПКОНПИ, който също имаше проблеми с декларациите на апартамента си и директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар