Кремъл: Русия претърпя значителни загуби в Украйна, но не е извършвала военни престъпления

ЕКСКЛУЗИВНО! Експерт разкри какви са трите варианта пред Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи в Украйна и какво можем да очакваме?

Досега…

2022, февруари – Русия влиза с около 100 хилядна армия в Украйна.
Целта?
Противно на пропагандата, целта не е “завлядяване на цяла Европа”. За такова нещо, армията трябва да е с минимум още една нула! Целта е да се постигне по-благоприятна позиция при преговори.
Успява ли?
Да, което ни води до…

2022, март – Русия и Украйна са много близо до мир след редица преговори в Турция и с посредничеството на бившия премиер на Израел (Бенет). Украйна ще е военно-неутрална, няма проблем да се присъедини към ЕС, споразуменията Минск 2 ще се приложат. Русия от своя страна ще се изтегли от всички окупирани територии, освен Крим, който според руската конституция е част от федерацията. Но…

2022, април – САЩ, чрез британският премиер Джонсън, торпилират мирните преговори, обещавайки на Зеленски подкрепа “колкото и до когато е нужно, за да се постигне украинската победа”. Това ни води до…

2022 април – 2023 нормври
Стотици хиляди жертви и от двете страни…
Десетки милиони бежанци, повечето на запад, но немалко и на изток…
Де факто унищожаване на украинската икономика…
Анексиране на около 20% от територията на Украйна от страна на Руската федерация…
Неуспешна и окъпана в кръв “контраатака”, в която Русия взе по-голяма площ, отколкото Украйна успя да освободи…
Санкциите, наложени от Запада, вместо да сменят режима на Путин, смениха няколко европейски правителства и вкараха Европа в криза и рецесия.

Какво следва, според мен?

Вариант 1: Зеленски продължава да се държи като невменяем и отказва да капитулира, докато не бъде свален от собствените си хора. Русия взема още 3 или 4 области, като Одеса задължително е една от тях, за да се откъсне достъпа на Украйна до море. Оставащата част на Украйна (западна и част от централна) е реално нефункционираща държава, по всяка вероятност с управление, дирижирано от Москва.

Вариант 2: Зеленски “хвърля кърпата” и на негово място идва някой, който не е толкова политически компрометиран и може да преговаря с Русия. Моите надежди са за Арестович или Залужни, защото това би означавало, че управлението няма да е “кукла на конци” на Москва. Русия задържа само окупираните територии, които според конституцията й вече са част от федерацията. Украйна остава военно-неутрална, но ако някой ден се съвземе икономически, става член на ЕС (ако не се е разпаднал до този момент).

Вариант 3: Русия се изтегля от окупираните области, освен от Крим и всички санкции отпадат, срещу което Украйна става военно-неутрална и въвежда различни степени на автономност в трите нови-стари области. Този варинат е много, много малко вероятен. Ако трябва да му дам процент на вероятност да се случи, може би няма да е над 4-5%.

Реалистичните варианти са 1 и 2. Кой от тях ще се реализира зависи от Украйна.
Каквото и да се случи, САЩ ще продължат да се опитват да подклаждат огъня в останалата част на Украйна. Надявам се украинците да не са толкова глупави, че да им се вържат втори път.

Защо за мен това са вариантите?

1. Русия в момента има около 700 хиляди войници в резерв (мобилизирани и доброволци), които вече са на границата след задължителното обучение и могат да се включат в бойните действия. Това е 7 ПЪТИ повече, отколкото използваха при завземането на сегашните територии.

2. Украинската армия е пред колапс, особено след неуспешната контраофанзива, чийто провал се отрази пагубно не само на броя военни във ВСУ, но и на морала като цяло. Ясният знак, че Киев не може да очаква кой знае каква помощ поне в близките месеци от Запада, също не помага.

3. Русия е вече една година във военновременен режим на икономиката. Запасите от боеприпаси са на ниво от преди войната и това се потвърждава и от западни експерти.

4. САЩ и ЕС са изтощени и не могат да поддъжрат интензитета на помощи за Украйна. Борел преди седмица заяви директно, че “Запасите от боеприпаси в Европа са изчерпани. Ако ще даваме още на Украйна, трябва първо да ги произведем”. САЩ пренасочиха доставките на 155 мм снаряди от Украйна към Израел, което е достатъчно ясен знак, че нямат достатъно, за да изпращат и на двете държави.

5. Във война на изтощение, побеждава страната с по-голям резерв от войници и превъзходство на артилерията. При резервите Русия води в съотношение 5:1, а при артилерията води с 9:1. Това е елементарната математика.

5. Иконмиката на Русия не само не колабира, както всички западни експерти пропагандираха миналата година, но расте. След 2.1% спад на БВП през 2022, за 2023 се очаква ръст от 2.2%, а за 2024 ръст от 1.1%.
За справка, Германия имаше ръст от 1.5% на БВП през 2022, но за 2023 се очаква спад от 0.5%, а през 2024 ръст от 0.9%.

Толкова от мен!

Най-жалкото е, че много по-изгоден мир за Украйна можеше да се постигне още в първия месец на войната…

Няма вариант в момента, в който Украйна “печели” войната, връща си всички територии и става член на НАТО.
Който Ви говори такива глупости или е платен да го прави или е загубил връзка с реалността!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар