Ексклузивно! Ето ги убийците на българския полицай

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мустафа Е. (34) и брат му Енгин Е. (28), които бяха заловени в гората от командосите на жандармерията във връзка с убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров (30) с ловна пушка в граничния район на село Кючюнлю от квартал Лалапаша в Одрин, бяха предадени на съда, съобщава в. „Хюриет“.

Стана ясно, че братята, които са овчари и имат регистрации за престъплението „кражба“, са казали в показанията си, че българската полиция ги е предупредила да стоят далеч от жиците и са избягали, като са стреляли по фаровете на тяхната кола.

 

Граничният полицай Петър Бъчваров, който е патрулирал до село Голям Дервент в град Елхово, граничещ с Турция, около 21.35 предишния ден, е бил прострелян в главата в резултат на огън, открит от граничната зона на село Кюцюнлю Одрин. След инцидента екипите на провинциалното командване на жандармерията в Одрин започнаха мащабни операции в региона, за да заловят заподозрените.

Операцията, ръководена от командира на провинциалната жандармерия полковник Ташкин Келеш и към която се присъединиха командосите на жандармерията, продължи в горската земя. Командосите заловиха двамата заподозрени с пушка и 23 патрона, използвани при инцидента, преди да успеят да напуснат гората.

Двама братя, заподозрени в убийството на български полицаи на границата, хванати в гора

ИМАТ РЕГИСТРАЦИИ ЗА „КРАЖБИ“ И ВЗЛОМ

Установено е, че Мустафа Е. и неговият брат Енгин Е., които бяха задържани, са били овчари в квартал Süloğlu и са имали досиета за престъпленията „кражба“ и „нарушаване на имунитета на пребиваване“. Разбра се, че братята са отишли ​​в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти и са останали в гората 4 дни.

Посочено е, че братята, които са чакали нелегални имигранти на дупката в оградата на границата в нощта на инцидента, са били забелязани от българските гранични полицаи и са били предупредени да напуснат. Записано е, че когато българските полицаи включили фаровете на автомобила и го помолили да се отдалечи от братята, които били на 10 метра от граничната тел, Мустафа Е. открил огън с пушка и веднага избягал от района в мъгла и слабо дъждовно време.

Стана ясно, че заподозрените братя са казали в показанията си, че са открили огън, след като българските гранични полицаи ги предупредили да се държат настрана. Мустафа Е. и брат му Енгин Е. бяха изпратени в съда след действията си в жандармерията.

БЪЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ В ОДРИН

Българска делегация във връзка с убийството посети Одрин. В нея влизат заместник-министрите на вътрешните работи на България Венцислав Катинов, Емил Ганчев, директорът на дирекция „Международна сигурност“ Атанас Трайков Илков, генералният директор на дирекция „Специални операции и борба с тероризма на Жандармерията“ Тодор Борисов Гребенаров, заместник-генералният директор на дирекция „Гранична сигурност“ Радослав Александров Кулеков.

Двама братя, заподозрени в убийството на български полицаи на границата, хванати в гора

В Одрин пристигнаха още българският генерален консул в Одрин Борислав Димитров, консулът Атанас Димов, вицеконсулът Роберто Иванов.

Българската делегация присъства на срещата с губернатора Хюсейн Кюршат Кърбийък, командира на 54-та механизирана пехотна бригада в Одрин бригаден генерал Мехмет Джиханоглу, командира на провинциалната жандармерия полковник Ташкин Келеш, началника на полицията на провинцията Мустафа Алчалар, регионалния директор на митниците и външната търговия на Тракия Нихат Кънък.

След срещата с областния управител заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев каза, че са благодарили на турските власти, че са заловили заподозрените за по-малко от 24 часа.

Ганчев каза: „Искам да благодаря на турските сили за сигурност. Турските власти заловиха престъпниците в рамките на 24 часа и осигуриха ареста им.

Основната ни идея беше да извършваме съвместни местни дейности с областния управител на Одрин, особено за предотвратяване на подобни инциденти в бъдещето и да подобрим взаимодействието на нашите сили за сигурност.

Ще осигурим подобрения в нашите отношения по отношение на границите и митниците, както и да осигурим високо ниво на сътрудничество.

„Съгласихме се, че трябва да се провеждат срещи с местните съвети, сформирани веднъж месечно в рамките на МВР, митническата полиция, организираната престъпност и националната полиция. Говорихме и за организиране на съвместни работни групи, които да работят непрекъснато“, каза той.

Заявявайки, че двете страни са постигнали консенсус за увеличаване на силите за сигурност по границата, Ганчев каза: „Получихме уверения от областния управител на Одрин , че числеността на жандармерията ще бъде увеличена . Тези дейности започнаха вчера. Нашата работа ще бъде извършена със същата грижа. Ще се работи непрекъснато и поне веднъж месечно ще се провеждат. ще се сформират комисии“, каза той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар