Ексклузивно! Ето я Лили Иванова преди 50 години

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Lupa.bg попадна на снимка на Лили Иванова от преди точно 50 години.

Кадърът е черно-бял, певицата е с къса коса, риза е обемна яка и кожено елече. По това време кубратската легенда изпълнява за пръв път хита си “Без радио не мога”.

Лили Иванова е родена в град Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна и по-късно започва работа като медицинска сестра. През 1961 г. е одобрена за прослушване в “Концертна дирекция”, София, която организира първото задгранично турне заедно с Емил Димитров, Ирина Чмихова и Мария Косева в Румъния. То дава старт на звездната й кариера.

Целеустремена. Вярваща в себе си. Изключителен перфекционист. Готова на саможертва и самодисциплина в името на успеха. И един живот, изцяло подчинен на сцената. Това е Лили Иванова, чиято цел е да остави нещо след себе си.

За цялата си певческа кариера Лили Иванова е направила над 11 000 концерта. През 2013 г. тя изнесе грандиозен концерт пред 15 000 зрители в столичната зала “Арена Армеец”.

“Много е важно обаче какво, къщата ще се срути, само изкуството е вечно. Аз няма какво да оставя освен творчеството си”, заяви примата на българската музика в едно от своите интервюта.

Лили Иванова многократно е обяснявала, че за нея най-скъпа е публиката, песните и текстовете. Тя е категорична, че оценката на хората за творчеството й е много важна за нея.

“Ние сме едно цяло с публиката и така вървя през годините”, споделя изпълнителката на “Детелини”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар