Капитан Андреево

Ексклузивно! Ето я схемата за контрабанда на „Продължаваме промяната“ през ГКПП „Капитан Андреево“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От началото на управлението на кабинета на Кирил Петков на ГКПП „Капитан Андреево“ заработи схеми за контрабанда на стоки. След като Павел Тонев назначи за зам.-началник на Митница Бургас стария негов другар Стефан Марашев (бивш началник на Митница Свиленград), пъзелът започна да се реди.

По идея на Марашев за Началник на митническия пункт беше назначен Георги Господинов, както бяха сменени и началниците на митническите смени. От ГКПП-Лесово като началник смяна бе докаран Николай Петков, който преди това е работил със Стефан Марашев на Лесово.

Другото ново име е това на Ангел Пейчев, което се облажи с поста на началник-смяна. По указания на Марашев и Господинов на двамата началник-смени са поставени задачи да създадат организация за пропускане без каквато и да е проверка влизащи от Турция камиони, които пътуват за Западна Европа под покритието на карнет ТИР или такива, за които трябва да се направи внос в нашата страна, пътуващи под режим Транзит за Митническо бюро-Кремиковци в София.

Така на практика през пункта на „Продължаваме промяната“ преминават камиони без какъвто и да е контрол, дори и документите им се оформят по възможно най-бърз начин и то само от определени служители, предварително избрани и инструктирани за начина им на работа от Петков и Пейчев.

Всички така описани по-горе камиони ползват спедиторските услуги само на фирмите „Любимец 13“ и „Крис Спед Лоджистик“ ЕООД. И зад двете търговски дружества стои лицето Красимира Димитрова Георгиева от град Свиленград.

Лицето, с което живее госпожа Георгиева се казва Ивайло Анастасов Янев, с прякор Сливата, който е криминално проявен. Същият този Янев физически осъществява прекарването на камионите през пункта, заедно с митническите служители под предлог, че се явява митнически представител на фирмите-изпращачи, превозвачи или получатели на стоките.

Поведението на граничния пункт на Янев пред митническите служители е повече от арогантно. Той си позволява да заплашва същите, че ако не го слушат и не изпълняват това, което той иска, още на следващия ден ще бъдат уволнени от работа или ще бъдат преместени на друго неприятно работно място.

Същият цитира директно факти и имена пред митничарите . Заявява, че зад него стои цялото правителство на Петков, а конкретно той държи контакт с г-н Христо Гьорчев, когото нарича „Стария“. Гьорчев е бивш следовател и бивш съдия от Районен съд – Свиленград, който е в много близки семейни и професионални отношения с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Комуникацията между Гьорчев и Рашков се осъществява по мобилни приложения основно през сина на Гьорчев – Илиян, който е служител на Гранична полиция и работи на ГКПП „Капитан Андреево“. Гьорчев е в много близки отношения и със Стефан Марашев. Двамата дълги години са били началници на съответните ведомства, които основно се занимават с контрабанда – следствие и митница. Двамата често правят срещите си в град Свиленград на улица „Странджа“, в имот собственост на Гьорчев.

Там са привиквани на разговори началници на смени и редови митнически служители , на които се дават указания как трябва да работят. Посещения при Гьорчев прави редовно Ивайло Янев-Сливата, който докладва на първия как върви работата на пункта и дали има проблем с камионите, които трябва да минат безконтролно.

В този имот става и предаването на парите от контрабандната дейност и разпределението им по съответните потоци към всички участници в схемата.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар