Ексклузивно! Ето я схемата, с която посолството от

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Резултатите от местните избори са факт с активното участие на Американското посолство у нас, което подели България между своите слуги от ППДБ и ГЕРБ.

Така обясни сложните политически процеси, които наблюдаваме в последните седмици и месеци общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

“Борисов се дърви на ППДБ, заплашва ги по медиите, обаче очевидно няма желанието да ги свали. Това са медийни шамари. Да, вероятно ще им се поопъне за бюджета, ще успее да договори едно или друго, но очевидно не може да вземе решение да ги приключи. А те са за приключване. В едно нещо Борисов е прав – целият този негатив му се пише и на него. Всички провали солидарно се прехвърлят на гърба на ГЕРБ и той го усети на местните избори. Но Борисов предаде собствените си избиратели, като направи една немощна кампания – без заряд, без импулс. Започнаха кампанията в деня на регистрацията, в последния момент. А оставиха Терзиев за вършее 4 месеца”, коментира Контрева пред телевизия “България24”.

Големият въпрос е ЗАЩО и това по принцип вече е публична тайна. “Има място да смятаме, че е имало конкретни договорки – не само за София, за Варна също смятам. Беше ясно, че издигането на Портних за пореден мандат няма да акумулира достатъчно подкрепа до остане кмет. Ако беше посочена друга фигура, нещата щяха да бъдат доста по-интересно. Което ме кара да си мисля, че ГЕРБ са били натиснати от хората на “Козяк” 16, за да може да се осигури хенкикап на ПП и ДБ и долу горе местната власт да бъде поделена между американските слуги. А това е слугинаж. Ти да отидеш и някой отвън да ти нарежда дневния ред”, категоричен е Контрера.

Той обясни и своята версия за това защо от Американското посолство продължават да залагат и да пробутват вече доказали се неудачници като “Продължаваме промяната”.

“Колкото са по-провалени, толкова са по-зависими. Те нямат друг вариант в тая ситуация, виждайки близката си политическа смърт, освен да се държат за шлифера на американските посланици като удавник за сламка”, смята Контрера.

Като пряк свидетел на събитията в Столичния общински съвет, който вчера остана без председател, той предвиди, че сглобката в крайна сметка ще се пренесе и на местно ниво. След двата неуспешни избора вчера, СОС реши да има отново заседание с избор на председател на 20 ноември от 10:00 часа.

“Моя прочит на ситуацията е, че Борис Бонев не може да бъде онази фигура – пръв сред равни, и не разполага с достатъчно кредит на доверие сред останалите за мнозинство. Според мен следващият ход на ПП ще бъде оттеглянето на тази кандидатура. Защото хем те ще се превърнат в заложници на Бонев, хем ще превърнат Терзиев в заложник на желанието на “Спаси София” да оглавят СОС.

Какви са вариантите пред ПП? Не виждам друг, освен да се решат на сътрудничество с ГЕРБ, които не спряха да обиждат и сега ще е доста странно какъв пирует ще направят. Ако прехвърлят сглобката от национално на местно ниво, ще изпаднат в много конфузната ситуация – защото щото няма как с гласовете на ГЕРБ да сринеш модела на ГЕРБ в София. Но те сами се поставиха в тази ситуация. Според мен, логиката сочи ППДБ да дадат председателското място на ГЕРБ, за да има баланс”, каза още Карлос Контрера.

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар