ЕКСКЛУЗИВНО! Искат незабавна процедура за отнемане имотите на Цветанов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Цветанов по пазарна стойност е придобил едно имущество, което, само апартамента, за който говорим по пазарна стойност, защото в закона изрично пише, че комисията работи по пазарна стойност. То е за около милион и половина. И е абсолютно очевидно, че Цветанов, съпругата му и тъщата му заедно, за целия си живот, не са изкарвали милион и половина”, каза Антон Кутев.

По думите му, Цветан Цветанов през последните 20 години е на позиции, на които лесно могат да се проследят доходите му.

Кутев обясни, че този закон не се занимава с това как е придобито, на какви цени и защо, а дали доходите съответстват на придобитото имущество. Народният представител посочи членове от закона, според които комисията моментално и незабавно трябва да пристъпи към процедура по отнемане на незаконно придобито имущество.

„Този закон е гласуван в Народното събрание с мнозинството на ГЕРБ и водещата комисия по този закон е вътрешната, с председател Цветанов. По време на дебатите за назначаване на председател на тази комисия, дадохме за пример, че ако се наложи да се разследва Цветанов, тази комисия няма да си свърши работата. Надявам се Пламен Георгиев да докаже, че не сме били прави. Апартаментите са образцов случай за отнемане на незаконно придобито имущество“, категоричен бе социалистът.

Антон Кутев попита ако една фирма продава на по-ниска цена, не скрива ли данъци. „А човекът, който не е обявил парите, с които го купува, той не укрива ли също данъци? Най-малкото става дума за данъчно престъпление и пране на пари, документ с невярно съдържание и търговия с влияние. Това са четири члена на Наказателния кодекс, които изрично са упоменати в закона за отнемане на имущество, като повод за това да бъде започната процедура за отнемане“, каза още Кутев.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ подчерта, че Цветанов винаги е бил на длъжност, на която могат да му се изчислят доходите. „Като има такова разминаване между доходи и имущество, това не е повод за оставка, а за действие на прокуратурата“, каза още той. Според него това, че той напуска парламента, показва, че има противопоставяне с други хора, включително и Борисов. „Явно става дума за удар вътре в ГЕРБ, а това е проблем. Не става дума за тържество на закона и справедливостта, а на вътрешна битка с единствената цел ГЕРБ да остане на власт. Горко на тази държава, ако символът е Цветанов“, каза още Антон Кутев.  

Видео

 

Цветанов: “Искам категорично да заявя – всичко, което съм правил, съм го правил ръководейки се от закона и това да е в обществен интерес”
Чл. 54. от закона за противодействие на корупцията: ОБЛАГА е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ БЕЗПЛАТНО ИЛИ НА ЦЕНИ, ПО-НИСКИ ОТ ПАЗАРНИТЕ…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар