Ексклузивно! Кой и Защо Създаде ГЕРБ? Бивш Министър ВЗРИВИ мрежата с РАЗКРИТИЯТА си!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Извън митовете и легендите за това как е създадена ГЕРБ има едни истински и прелюбопитни факти, които се знаят само от ограничена група хора“, написа тези дни в профила си в социалната мрежа бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

Официалната герберска легенда твърди, че за учредяването на партията нямало пари и за да я регистрират и финансират в началото, новите партийци буквално събирали стотинките от джобовете си. Това твърдят първите герберски активисти.

Истината обаче е съвсем друга: Всъщност за създаването на партията си ГЕРБ Борисов взима от банката на Славчо Христов „Сибанк“, както и от самия него, огромна сума пари. Сума, която не е било предвидено да връща, защото Христов и стоящият зад гърба му Иван Костов са получили от Борисов обещание за влияние в бъдещото гербаджийско управление на държавата. А след това Борисов е кандърдисал няколко крупни бизнесмени – и те да дадат по някой милион, като в замяна също им е обещал високи управленски постове и светло бизнес бъдеще.

Още щом става Главен секретар на МВР, Бойко Борисов прехвърля охранителната дейност на МВР към частната си охранителна фирма, а това е огромен финансов приход. И никой в държавата не е посмял да му каже нищо напреко. След това бавно и постепенно прехвърля повечето финанси на Вътрешното министерство към „Сибанк“, в която Борисов вече е купил от Славчо Христов чрез подставеното си лице – Цветелина Бориславова. По тази престъпна схема Боко хем прибира едни държавни пари (печалбите на МВР), хем събира и парите от рекет върху най-крупните бизнесмени в държавата, които Главния секретар вече е пречупил и принудил да му се отчитат, за да не им праща „качулките“ от ГДБОП с тв. камери. И рекетираните крупни бизнесмени са си плащали, за да ги остави намира“, написа във Фейсбук Богомил Бонев.
Ген. Богомил Бонев
 Мизата на Борисов в началото е била: „Цакай ми 30 % от печалбата си и няма да те закачам! (Но с времето велможата на ГЕРБ изнаглял и има данни, че е налагал някои отделни бизнеси с „данък Спокойствие“ – над 70 % от печалбата).
Но да се върнем в първите години на Борисов в политиката: Всички оплетени в мрежата бизнеси, си плащали навреме, защото се страхували от новата криминално-политическа групировка, овладяла държавата. И защото виждали по телевизията как МВР и неговия Главен секретар наказват непокорните. Нарочените за отстраняване бизнесмени фалирали буквално за дни. А някои по-инатливи, които се мислели за силни, преди да фалират – ядяли и бой. Престъплението срещу бития се завеждало срещу „неизвестен извършител“ и той така и не се намирал.
И като стана дума за престъпления, някои престъпни групировки са били принудени също да се отчитат на Главния секретар, а по-късно и на новосъздадената МУ партия ГЕРБ. Борисов и верният му паж Цветанов стартират поредица от акции с десетки зрелищни арести, на които раболепно тичат с камери и микрофони представители на всички медии. Някои журналисти – защото вече ГЕРБ им плаща, а други – за да не изтърват новината. Която новина, според медийната поръчка, винаги се слага на челно място в новинарския блок. Така пиар акцията за популяризирането и обожествяването на Борисов, която започнала още докато кметувал, набира невероятна скорост когато същия става Гл. секретар на МВР.
Емблематичен за горе казаното е случаят с печатницата за фалшиви евра и долари в Бургас. Полицията я разкри, но арестуваните фалшификатори бяха оставени вътре още часове наред. Вместо да ги закарат в ареста, те почти цял ден бяха охранявани в малкото им ателие до гарата. На всеки час радиостанциите и местните телевизии съобщаваха, че са заловени, но никой не можеше да отговори на въпроса защо още не са зад решетките, спомня си Богомил Бонев.
Чак надвечер оклюмалите от чакане журналисти научиха каква е истината: Преди мръкване довтаса Бойко Борисов и застана за снимки пред вратата. Едва след 30-минутно позиране с чупки и стойки той най-театрално, досущ като екшън герой, изрита вратата, нахълта и лично подбра фалшификаторите. Измъкна ги навън за яките и под обстрела на фотоапарати, журналистически въпроси и камери, ги вкара в арестантската кола с решетките. След което заяви, че всички престъпници ще бъдат натикани в затвора, а той самият ще бъде строг и безмилостен.
Изпаднали в телешко умиление, всички медии предадоха тези думи. И в калабалъка никой не попита къде са аджеба както фалшифицираните пари, така и паричната печалба на фалшификаторите. Тръгнаха слухове, че печалбата на бандитите била огромна. Но веднага бе пуснат и контраслух за някакъв си съучастник на фалшификаторите, който като чул по новините, че работилницата е разкрита, се качил на самолет и избягал от България… с всички истински пари. Къде и с колко точно мангизи- никой не разбра. Месеци по-късно тръгна и трети слух- че конфискуваните от фалшификаторите истински пари са отишли за финансирането на ГЕРБ!!! Но никой нищо не доказа, защото никой нищо и не търсеше“, спомня си топ ченгето и бивш вътрешен министър Б. Бонев.
Според Ген. Бонев, в момента хватката е така затегната около вратовете на мутрите, че данъка „ГЕРБ“ е стигнал 70 % от печалбата им. Но пък мафиотската партия гарантира на мутрите спокойна „работа“, бездейна полиция и пълна свобода на действие, освен ако не се замесят в някой кървав екшън.
Днес Борисов и Цветанов твърдят, че за първите избори на новата ПП ГЕРБ са намерили пари за реклама, като са ипотекирали домовете си. Цветанов обаче не уточнява кой от шестте апартамента на тъща си е ипотекирал.
Журналистите охкат и ахкат по огромната саможертва и никой не попита не беше ли нарушен Закона за политическите партии, според който едно лице има право да дари само до 5 000 лв.
И как Сметната палата прие отчет от половин милион лева дарение от двамата – Борисов и Цветанов, без дори да провери произхода на парите им и дали това дарение всъщност не е пране на пари.
И навремето, и към днешна дата ГЕРБ се финансира по всякакви сенчести начини. Но никоя институция не смее да направи проверка, категоричен е Богомил Бонев. Skandalno.net

Редактор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар