ЕКСКЛУЗИВНО! Корнелия Нинова вкара БСП в нова спирала от гафове

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП отново затъна в тежък гаф с декларацията срещу т.н. Луковмарш и скандалното изречение за Народния съд като “необходимо и неизбежно военновременно правосъдие” и доказа, че изобщо не е в час дори с най-близките събития, камо ли с по-далечната история.

Като оставим настрана факта, че една партия може да излиза с официална позиция, в която кошмарното изречение бе определено като “лично мнение”, целият скандал с Луковмарш е абсолютно безсмислено провокиран и издава пълна некомпетентност на  социалистите от сегашното ръководство на БСП.

Това установи ПИК след проверка между депутатите.

Т.н. Луковмарш е прекратен още от 2014 г. при пълното взаимодействие на тогавашните управляващи и опозиция в лицето на БСП с лидер Сергей Станишев и неговото правителство начело с Пламен Орешарски и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Решението е провокирано и от категоричната намеса на посланиците на три държави в България – САЩ, Русия и Израел, които вече са с изтекъл мандат.

По това време обаче посланикът на Израел е изразил личната си благодарност към органите на МВР, които са успели със свои си методи да сложат край на това шествие по улиците и да оставят само малки групички да посещават дома на ген. Луков, за да засвидетелстват отношението си.

Нито един разумен човек в БСП не е в състояние да даде смислено обяснение защо БСП реши да реанимира темата за Луковмарш при положение, че той не се провежда вече от 3 години и този казус изобщо не съществува, установи ПИК. Единстеното, заради което това е направено според самите социалисти е изречението за Народния съд, взривило обществото, заради което днес ГЕРБ поиска оставката от поста заам.-председател на парламента на автора му Валери Жаблянов.

Единственото логично обяснение, което виждат самите социалисти, е че затъналата в скандали Корнелия Нинова се опитва да измести вниманието от себе си и да върне обществените дебати дори не 30, а 100 години назад. който е и Истанбулската конвенция, червената лидерка прави опит да върне сблъсъка в българското общество по оста “фашизъм – комунизъм”, възкресявайки най-млакобесническите времена на партията си, от които самата тя се отрече, когато БКП се преименуваше на БСП.

По това време обаче днешната шефка на БСП Корнелия Нинова е била видна приватизаторка на Иван Костов и вероятно е пропуснала речите на покойния Александър Лилов – идеолог на преименуването на БСП и осъждането на мракобесническото минало на партията.

Скандалът с оценката на Народния съд е толкова голям, че най-вероятно ще засенчи скандала около Истанбулската конвенция, в който Нинова отново влезе в тежък конфликт този път с европейските социалисти. Така тя заличава облика на БСП като модерна и европейска партия и я връща към най-ретроградните ѝ позиции. Без да си дава сметка колко тежко  компрометира цялото сегашно ръководство на столетницата.

Преди това тя отрече абсолютно всички постижения на българския преход, вероятно имайки предвид собственото си участие в него, а по време на последната предизборна кампания дори заяви, че демокрацията не ни е дала нищо, заради което се твърди, че БСП загуби изборите. Единственото, което ѝ остава да направи, е да канонизира атентаторите, избили част от цвета на нацията в църквата “Св. Неделя” през 1925 г.

Самият факт, че изречението за народния съд в декларацията на БСП за Луковмарш, ту се появява, ту изчезва под натиска на общественото мнение, поставя голямата въпросителна за това какво всъщност мислят социалистите по този въпрос – одобряват ли действията на този злокобен орган или ги отхвърлят като антидемократични и антиправни мракобеснически посегателства върху цвета на нацията.

Не е известно защо Нинова вкара и себе си, и партията в този неприличен скандал и спрямо историята, и спрямо голяма част от българските граждани, но оттук нататък пътищата ѝ не са много, ако изобщо има полезни ходове. Освен ако появата на това изречение не е някакъв тънък ход на вътрешнопартийните борби за дискредитиране на едното лоби в столетницата за сметка на другото. Но дори е да е така, шамарът за БСП е шумен и позорен. Такъв срам трудно се измива дори с оставка на авторите на скандалната фраза за Народния съд и на самия лидер, допуснал това.

източник: Pik.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар