Красимир Каракачанов

ЕКСКЛУЗИВНО! Лично Каракачанов е назначил Харалампиев на поста му в агенцията! Схемата с българското гражданство се въртяла от поне пет години

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борис Вангелов, който днес е депутат от Обединените патриоти от квотата на ВМРО е мозъка на схемата с издаването на документите за българите от Украйна, Молдова и Македония юрист по образование Вангелов е оглавявал агенцията за българите в чужбина по времето на кабинета на Бойко Борисов, докато управляваше с така наречените Реформатори.

Схемата е била дадена на Каракачанов лично от Бойко Борисов, като още от началото на огромната далавера Каракачанов е трябвало да отчита процент от схемата и на двамата.

В последствие обаче, срещу Борис Вангелов в прокуратурата се появяват множество сигнали, за това, че продава срещу 5000 евро българско гражданство на хора от Македония и Каракачанов го изтегля от там, като го прави депутат в сегашното народно събрание.
Но не прекратява схемата, а напротив споделя с нея с Валери Симеонов и той от своя страна поставя човек, който да е доверен и на двамата и да разрастне далаверата.

Като избират и се договарят с Петър Харалампиев, който по това време е доверен и на Герб, през фондацията “Българе”, която от години под личното давление на Цветан Цветанов източва АЕЦ ‘Козлодуй” и други големи предприятия в България, като същите почти всеки месец правят дарение за Фондация ” Българе”, които пък се прочуха преди време с друга схема покрай фестивала в Жеравна.

Именно там Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Георги Манев, Христо Димитров и Цветан Цветанов са си разпределили порциите както се казва и кой от коя схема ще лапа.

Като от самото начало е обяснено на Петър Харалампиев, че въпреки добрите му контакти с Цветан Цветанов и Христо Димитров от ансамбъл и фондация “Българе” в схемата с българското гражданство за тях процент няма да има, защото от там се заделя лично за Бойко Борисов.

Както днес стана известно схемата е работила за около 200 000 евро седмично, което ако се върнем няколко години назад означава, че някои хора като Красимир Каракачанов и Бойко Борисов само от нея са направили стотици милиони.

Дали ще има още арестувани покрай арестите от днес ще разберем съвсем скоро, защото както разбрахме от спецпрокуратурата Харалампиев вече е направил пълни самопризнания пред съдия в които е споделил, че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са в дъното на цялата далавера.

източник


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар