Ексклузивно! На 1 април Хунтата удължава локдауна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Навръх Деня на шегата 1 април правителството ще удължи тоталния локдаун за поне две седмици. Това съобщи пред Narod.bg източник с контакти в по върховете на властта.

Извънредното положение няма да е само десет дни – от 22 до 31 март, както ни убеждават в момента. Това е незначително за развитието на вируса време, затова и в деня, в който пълният блокаж изтича, хунтата ще обяви удължаване с аргумента, че пикът на заразата не е овладян, обясни нашият читател. Според него целта е ясна – да бъдем максимално затруднени да гласуваме на изборите на 4 април, от което печели единствено шайката ГЕРБ.

Същото мнение изказа тази сутрин председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. „Хората и браншът са на ръба, финанси няма. Отворихме наново заведенията, което е скъпо, врънахме персонала от провинцията, отново бяха наети квартири“, разкри той.

„Не вярваме, че локдауна ще продължи само 10 дни. Толкова много промени имахме в сроковете досега“, коментира Алибегов.

„Хората не желаят повече да работят в нашия бранш – не зависи от заплатата, която им предлагаме, а кога ще можем да им я изплатим“, завърши председателят на Българската асоциация на заведенията.

Narod.bg припомня – нов локдаун в страната влиза в сила от понеделник, 22 март, заради който затварят десетки браншове. Заведенията отново са част от затягането на мерките, като те пускат кепенци за 10 дни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар