ЕКСКЛУЗИВНО: Офшорните сметки на Цветанов са в основата на убития Петър Христов.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чудесно информирани източници от следствието, пожелали анонимност, са коментирали, че проблемите  на убития великотърновски бизнесмен Петър Христов започнали преди месец и половина.

Именно тогава приближеният му депутат Камен Костадинов е започнал да го изнудва за информация относно наличността и географското разположение на офшорните сметки с парите на Цветан Цветанов.

Добре известно е в района, че той е близък приятел на Петър Христов с когото се сближил още като вътрешен министър.

Тогава Цветван Цветанов открил, че Христов е агент на службите и започнал да го използва по свое усмотрение. Срещу услугата Христов можел да си подбира кой да е кмет на Велико Търново, Горна Оряховица и околните 10 общини, както и да получава контрол над шефовете на полицията, данс и данъчното, всички значими обществени поръчки се подсигурявали за негови фирми, срещу което Цветан Цветанов получавал крупни отчисления.

Офшорните ресурси на втория човек в ГЕРБ се превърнали в интерес за ДПС откакто движението пое курс към демонтаж на патриотите от властта, чийто основен съюзник бил Цветан Цветанов. Камен костадинов бил чест гост на Петър Христов и не рядко обсъждали регионалните назначения съвместно, както и кой от служителите или регионалния бизнес да бъде ударен.

След убийството кметът на Търново Даниел Панов, който е собственост на Петър Христов избягва публични прояви и срещи с журналисти, тъй като голяма част от сделките на убития са минавали с негово разрешение.

Припомняме на нашите читатели, че втория човек в ГЕРБ Цветанов бе осъден на две инстанции на 4 години затвор, както и да не заема отговорна длъжност за срок от 5 години, за това, че е осуетил разследване срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Това се е случило, след като Цветанов е отказал да се използват специални разузнавателни средства срещу него, като е написал собственоръчно под разрешенията за СРС 6 пъти “НЕ!!!”.
източник: Facebook

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар