Парламент

Ексклузивно! Парламентът работи още две седмици

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутати стягат багажа, прибират се по родните места

Президентът връчва трети мандат на 22 юли, разпуска НС на 2 август

ПП искат бързо да се ходи на избори

Две седмици още ще работи 47-ото Народно събрание. Очаква се президентът Румен Радев да разпусне парламента на 2 август. Дотогава, ако не свикат извънредни заседания депутатите ще седят на банките и ще гласуват само още 6 дни. По конституция държавният глава в седемдневен срок трябва да връчи третия мандат на избрана от него партия. Т. е. това ще се случи идния петък, на 22 юли. Формацията, която ще го получи има 7 дни да се опита да сформира правителство, припомни конституционалистът проф. Пламен Киров.

Днешните консултации при президента Румен Радев още веднъж потвърдиха, че е почти невъзможно да се създаде ново правителство в рамките на 47-ото НС. Пред ПП Радев начерта мрачна картина, каза че ни чака тежка и студена зима без газ, а Кирил Петков самодоволно отвърна, че правителството се справя много добре. ГЕРБ и ДПС подчертаха, че изходът от ситуацията са избори.

Корнелия Нинова отново се примоли за мандата, обяви че ако го получи, ще излъчат премиер от “Продължаваме промяната”.

В парламента усилено се коментира, че ПП не искат ново правителство, а окрилени от прогнозите на две социологически агенции бързали към избори, защото рейтингът им можел бързо да падне.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар