ЕКСКЛУЗИВНО! Пенсионерите се вдигат на национален протест пред Парламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българските пенсионери излизат на втори национален протест пред Народното събрание, заради безразличието на управляващите към техните проблеми.

Протестът ще се проведе докато продължава обсъждането на проектобюджета за 2019-та година.

Късно вчера парламентът прие приходната и разходната част в бюджета на фонд „Пенсии“ за следващата година.
Всички пенсии ще са с 5,7% по-високи не от началото на годината, а от 1 юли.

Тогава е и датата, когато се вдига таванът на пенсиите. Минималната заплата ще бъде увеличена с 50 лева и ще стане 560 от 1 януари. „За“ гласуваха 105 народни представители, 52 бяха „против“, а 14 се въздържаха.

Възрастните хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите, бързо нарастване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.
През лятото инициативен комитет на пенсионерските организации започна да събира подписи в подкрепа на петиция за увеличаване на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и изработване на закон за възрастните хора.
През септември петицията беше обсъдена на заседание на социалната комисия в парламента, а след това стигна и до заседание на бюджетната комисия. Нито едно от исканията на пенсионерските организации обаче не е взето под внимание.
„Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са избрани основно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните избиратели. Куци, сакати, но отиват до урната с надежда, че ще изберат някой, който ще защитава техните интереси“, казва ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Източник: Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар