ЕКСКЛУЗИВНО! Пловдив с нов кмет наесен, 88,5% от пловдивчани не искат Тотев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иван Тотев няма да е следващият кмет на Пловдив.

Това показват с абсолютна сигурност резултатите от анкетата на marica.bg, в която гласуваха 9396 души.

Резултатите са показателни за настроенията на пловдивчани, защото и в най-авторитетните социологически проучвания допитването обхваща около 1000 души.

Важно е да уточним, че от един IP в анкетите може да се гласува само веднъж, което тушира възможността тролове, хейтъри и партийни офиси да влияят върху резултат с клик след клик за своя човек.

Тествахме настроенията на пловдивчани 8 месеца преди местните избори, като ги попитахме „Кой може да спре Иван Тотев по пътя към третия кметски мандат?“.

За да е коректна анкетата, оставихме първия отговор за привържениците на действащия градоначалник. Едва 11,5% от гласувалите, или 1081 души, са заложили на опцията „Никой! Той управлява града великолепно“. Този резултат на практика се покрива с твърдите привърженици на Тотев, които биха гласували за него, ако изборите за кмет бяха днес.

Всичките останали 88,5% явно смятат, че градът се нуждае от промяна чрез смяна на важния човек на „Стефан Стамболов“ 1. Огромният отрицателен вот вероятно е в резултат на 7-годишното еднолично управление на Тотев, нулевата диалогичност с гражданите и експертите, скандалния начин, по който се харчат публичните средства и многобройните пропуснати възможности инфраструктурата и жизнената среда в Пловдив да се подобрят значително в периода на най-активно усвояване на европейски средства.

В гласуването за конкретни личности, които могат да спрат Тотев, най-много хора са гласували за Здравко Димитров.

Той е спечелил 14,8% от вота на нашите читатели, което показва изключително висока мажоритарна подкрепа за областния управител. Здравко Димитров се яви като водач на коалиция, съставена от Реформаторския блок и гражданско обединение, и на предишния местен вот, като вкара петима общински съветници в местния парламент въпреки кратката си предизборна кампания.

Вечно вторият от последните местни избори Славчо Атанасов пак е втори – този път в класацията на личностите, които могат да спрат Иван Тотев. За бившия градоначалник, сега депутат от ПФ, са гласували 4,6% от читателите на marica.bg. Трета в това подреждане е Дани Каназирева. За лидера на „Съюз за Пловдив“ са гласували 4,2%.

Близо 2000 от гласувалите смятат, че Тотев ще бъде спрян от мощна гражданска инициатива.

Така 20,4% от читателите на marica.bg са гласували за опцията „Всички пловдивчани заедно“. Други 14,2% смятат, че Иван Тотев изобщо няма да може да се кандидатира на изборите през октомври, защото дотогава прокуратурата ще си свърши работата по разследванията срещу него и ще промени гражданския му статут. Други 7,4% пък са на мнение, че Бойко Борисов няма да гласува доверие на Тотев за трети мандат и ще предложи друг кандидат за кмет на Пловдив.

Осем месеца преди вота е сигурно, че следващият градоначалник ще е от кръга на познатите в местната политика лица. Това е така, защото извън тях няма разпознаваем кандидат, а и до изборите през октомври няма време за налагането на нов играч.

За трите подобни опции, предложени в анкетата, са гласували общо 10,5%, разпределени както следва: 5,3% за кандидат на БСП, подкрепен от президента Радев, 3,5% за нов кандидат на десницата и само 1,7% за кандидат, излъчен от неродения проект на Слави Трифонов.

Любопитното е, че левите, десните, президентът Радев и Слави Трифонов заедно тежат по-малко като опоненти на Иван Тотев от силната жена, която стои зад неговите успехи. С чувство за хумор за шеговитата опция мама Роза сама да извади сина си от политиката са гласували 12,4% от участниците в анкетата.

Който и да свърши работата обаче, едно е сигурно – според читателите, участвали в анкетата, на есен кметският кабинет ще има нов стопанин.

Източник/ци: https://petel.bg/

Четете още на: http://www.budnaera.com/201901f/19011201.html#ixzz5gcnV2Dti
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар