ЕКСКЛУЗИВНО! Путин дава официален обяд за Радев с Сочи. Медведев го посреща в Москва

Владимир Путин, Румен Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 21 и 22 май президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Руската федерация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на визитата си българският държавен глава ще проведе среща със своя руски колега президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята съпруга.

Сред темите за разговор по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

Перспективите на двустранното сътрудничество в различни области ще бъдат обсъдени на срещата между президента на Русия Владимир Путин и президента на България Румен Радев, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

На 21 май в Москва президентът Радев ще разговаря с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

По-късно през деня в Большой театър президентът ще присъства на оперната постановка „Зигфрид“ от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет.

В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

На 22 май в Сочи българският държавен глава ще се срещне със своя руски колега Владимир Путин. Двамата президенти ще проведат среща, след което ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации.

Румен Радев и Владимир Путин ще направят съвместни изявления за представителите на медиите.

Същия ден президентът Путин ще даде официален обяд в чест на президента на България Румен Радев.

В официалната делегация на българския държавен глава участват съпредседателят на „Групата за приятелство България – Русия“ в Народното събрание Красимир Велчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци.
epicenter.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар