Владимир Путин

ЕКСКЛУЗИВНО! Путин наредил разследване по скандала с Боширов и Петров, щели да хърчат глави

България, Русия
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вътрешно разследване на скандала около Руслан Боширов и Александър Петров е разпоредил лично президента Владимир Путин. Той искал да се разкрият причините дали повод Русия да бъде замесена в случая.

Ако се открият виновни, щели да хвърчат глави. Съмненията са, че има втора „къртица“ освен избягалия от Франция в Англия служител на руските тайни служби. Именно той бил разпознал двамата шпиони-туристи.

Жестока вътрешна проверка тресе всички етажи на Руското военно разузнаване, което е свързвано с Боширов и Петров. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Москва, пожелали анономност.

Новите разкрития сгъстяват облаците над руските тайни служби. Медии твърдят, че един от обвинените за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия – Руслан Боширов, е полковник от руското разузнаване. Разследване е на Bellingcat и The Insider разкрива истинското име на представящия се като Руслан Боширов. Разкритието е станало от анонимни източници, които имат достъп до секретна база данни. Познатият вече под името Руслан Боширов всъщност е 39-годишният Анатолий Чепига. Снимката на Чепига е разпространена от британските власти и от нея се вижда огромата прилика с Боширов.

Руслан Боширов и Александър Петров потвърдиха преди десетина дни в интервюто за телевизия RT, че наистина на снимките, разпространени от британските власти наистина са те. Но всъщност посещавали Великобритания като туристи и в град Солсбъри отишли заради местната катедрала. Не отричат и съмненията, че са гей двойка.

Чепига е роден в Николаевка, Амурска област. През 2001 г. му е издаден паспорт от Далечноизточния военен окръг. Като местожителство Чепига е посочил адреса на военна част в Хабаровския край, където се е помещавал спецотрад на една от бригадите на ГРУ (разузнаване към Генералния щаб на Руската армия).

Новите разкрития поставят в трудна ситуация Кремъл, който отрича всякакво участие на руски граждани в опита за убийство на Скрипал. Говорителят на президента Владимир Путин – Дмитрий Песков, заяви по повод съобщенията, че Бошаров всъщност е Чепига така: Аз вярвам на президента Путин. Той каза, че това са руски граждани, които са ходили на екскурзии в чужбина и нямат нищо общо нито с армията, нито със специалните служби. Имета но президента е достатъчна гаранция.“

На свой ред ген. Владимир Ворожцов, член на Съвета по отбрана на РФ заявява, че ако Бошаров и Петров са наистина агенти на службите, те не биха действали толкова аматьорски. Нямало да спят в хотел, а в специална тайна квартира. Щели да се придвижват с нает от други хора автомобил. Освен това никога не биха тръгнали директно от Москва за Англия, а щели да го направят през трета държава. Ако става дума за „екип за ликвидиране“, то те не биха по никакъв начин действали така, както описват британците и чуждите медии, категоричен е ген. Ворожцов.

***

Разговарят двама руснаци:

– Петров и Боширов, ако бяха по-умни, сега нямаше целия свят да ги сочи, че са убийци…

– Ако бяха по-умни, нямаше да са във военното разузнаване…- отвърнал другият.

***

Историята говори…

– Щирлиц, говори се, че сте гей, – каза Мюлер.

– Аз? – изчерви се Щирлиц. – И какво следва?


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар