ЕКСКЛУЗИВНО! Ром от Плевен стана повод за национална гордост. Казионните медии не пишат нищо по въпроса.

България, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Йосиф Панов – Пепелянката спечели с единодушно съдийско решение (97:94, 98:95, 98:94) срещу Стилиян Костов – Убиеца в атрактивен и оспорван сблъсък с високо темпо, който получи честта да бъде последният подгряващ големия дуел Кубрат Пулев – Хюи Фюри в “Арена Армеец”.

Около 11 хиляди зрители аплодираха и двамата бойци, а славата отиде за Панов, който с 13-ата си победа в 16-ия си професионален двубой спечели републиканската титла на България в супер полусредна категория, а в същото време нанесе девето поражение в 30-ия сблъсък на Убиеца.

Съдийското решение, както и категоричността му, повдигна вежди от изумление на не един и двама фенове в залата.

Първият значим удар бе отправен от Костов, който намери противника с ляв прав, после успя да повтори упражнението, но не правеше комбинации. Той все пак успяваше да се опази от първоначалните опити на Панов, който пък демонстрираше добро движение с крака и опитваше да движи главата си. По отношение на агресията обаче Костов превъзхождаше по-младия опонент и въпреки че не успя чисто да го намери с късна канонада, изглеждаше, че е спечелил рунда.

Панов пласира ляв прав като контраатака в началото на втората част, но Костов отново опита да респектира с комбинации, нищо че не всичко влизаше чисто. Йосиф започваше да контролира повече положението на двамата на ринга и като скорост на движенията можеше и да има леко предимство, но предната ръка на Костов си оставаше заплаха. В крайна сметка рундът можеше да бъде подчинен на размените, ако в последните 10 секунди Убиеца не бе записал няколко попадения с отлична късна атака, с която вероятно наклони везните в своя полза в очите на съдиите.
Десните кросове на Панов започнаха да създават проблеми на Костов в третия рунд и той получаваше поздравления от треньорите си, докато ъгълът на Убиеца му подсказваше да не сваля лявата и да не забравя за водещия си удар. Пепелянката се отчете с добра комбинация ляв-десен-ляво кроше в края на рунда и определено остави най-добри впечатления в представянето си от началото на сблъсъка.
Костов отново трябваше да се защитава в началото на четвъртата част, като пускаше по-малко удари и забравяше за комбинациите, а и изглежда от далечна дистанция не се чувстваше толкова добре, колкото Панов. В края на рунда обаче той записа добри леви и десни прави, но бе разклатен от дясно кроше 15-ина секунди преди гонга, като успя да парира последвалите го удари.
Десните крошета на Панов провокираха Костов да влезе в защитен режим, а Пепелянката пробва комбинации с десни ъперкъти, които не влизаха чисто. Впоследствие двамата се впуснаха в размени, като първи “влизаше” Йофис, а Стилиян го разколеба в последните мигове на частта със своите десни крошета, но не можа да го притисне до въжетата.

Ожесточени комбинации и десни крошета в началото на рунда разклатиха Костов и го провокираха да залитне, но въпреки загубата на равновесие, не падна. Двамата започваха да показват признаци на умора, като нямаше толкова интензивни комбинации и по-чести клинчове. Рундът бе равностоен и до края му не бяха пласирани жестоки попадения.

Двамата размениха по едно хубаво дясно кроше, а след кратка размяна от клинч отново Костов записа дясно кроше, макар без да е част от комбинация. Панов прекарваше голяма част от времето до въжетата, а Костов започна по-видимо да доминира от близка дистанция. Два пъти Костов се озова на земята, но заради изблъскване, а не нокдаун, а в крайна сметка лицето на Пепелянката започна леко да кърви.
Десен прав разтърси Панов в началото на осмия рунд, а след това бе ред на по-младия от двамата да падне на ринга, но пак след избутване. След корекция на ръкавиците Пепелянката опита комбинации, но получи ъперкът, преди Костов отново да се впусне в атака и по-значително да разкървави носа на Панов. Стилиян отново се оплака от избутване, а до края двамата отново опитваха размени, но до гонга не записаха значимо попадение.

Деветият рунд бе сравнително равностоен с леко предимство по отношение на агресията и позиционирането на ринга на Костов, като преоблаваха правите удари и нямаше някой, който видимо да причини голяма болка. Последната част започна с повече комбинации на Панов, който пое инициативата и се отчете с много хубав десен прав, а и през първите две минути бе по-точен в изпълненията си, макар че Костов отново опитваше да го загражда. Дясно кроше на Панов в последните 30 секунди бе последвано от няколко в тялото, а след залитане на Костов той пак падна на земята без нокдаун.

 

В крайна сметка съдиите трябваше да определят изхода на приятния за гледане и оспорван дуел.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар