Ексклузивно! Румен Радев обяви, че разпускането на парламента е въпрос на дни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни.“ Това заяви президентът Румен Радев тази сутрин.

Думите му дойдоха в края на изслушването на кандидата за член на Централната избирателна комисия (ЦИК) Гергана Стоянова, предложена от „Има такъв народ“. Тя ще замести Любомир Гаврилов – назначение на същата партия, който през август поиска да бъде освободен поради лични причини.

В кратко продължилото изслушване Стоянова изложи вижданията си за работата на изборната администрация, които удовлетвориха държавния глава и той одобри назначението й. Радев всъщност няма избор в случая, тъй като не разполага с правомощието да откаже партийно предложение за ЦИК.

СТАНОВИЩЕ

Междувременно управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров, с когото ЦИК работи съвместно за машинното гласуване, заяви пред БНР, че за изборите е добре да бъдат осигурени допълнителни машини в поне 2000 избирателни секции. Така ще се предотврати риска от забавяне в гласуването, ако изборите са 2 в 1, аргументира се Тодоров. Цената ще е около 12 млн. лв. По негово мнение, ако различните видове избори се проведат на различни дати, и наличните сега машини ще бъдат достатъчни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар