Танк

Ексклузивно! Руските военни унищожиха нески танг Leopard с немски екипаж

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Разузнавачи на руските въоръжени сили унищожиха прехвърлен в Украйна танк „Леопард“ с изцяло немски екипаж, състоящ се от военнослужещи от въоръжените сили на Германия, съобщи за РИА Новости командирът на разузнавателна група, действаща в посока Запорожие, с позивна „Легенда“.

“Когато спряхме поредното им “месно нападение” и заловихме (унищожени с помощта на ПТРК. – Ред.) Леопард, ние се придвижихме към изгореното оборудване с надеждата да вземем езика. И открихме, че водачът на танка е тежко ранен , а останалите загинаха. Механикът, когато се събуди и ни видя, започна да крещи „nicht shissen” (не стреляйте. – Ред.)”, каза командирът на групата.

Легендата подчерта, че знае добре немски.

„(Шофьорът на повредения танк. – Ред.) каза няколко пъти, че не е наемник, а войник на Бундесвера и целият екипаж от една рота“, добави войникът.

Медии: Дания прехвърли на Украйна танкове Леопард с дефекти

Разузнавачът уточни, че докато германският войник е оказвал първа помощ, той е назовал бригадата си и местоположението й.
Както добави командирът, когато разпитва войника от Бундесвера, лекарят от тяхната разузнавателна група каза, че механикът е загубил много кръв и е сериозно ранен.
“Попитах доктора колко ще живее, а докторът отговори – още няколко минути. Казах на германеца, че раната е много тежка и няма шанс да оцелее. Той каза, че много обича детето и жена си и съжали, че се съгласи да дойде тук, за да си тръгне. Започнахме да го подготвяме за евакуация, но той се изключи и след няколко минути отиде на „двеста“ („товар 200“ – убит в действие. – Ред.), “, каза Легендата.

Интерактивна карта на специалната операция на руските въоръжени сили в Украйна

Както сподели командирът на разузнавателната група, в началото той беше малко изненадан да намери германец в повреден автомобил.

„Но тогава дори се зарадвах, че няма значение какъв екипаж седи в Leopard – украински бойци или германски военен персонал, резултатът ще бъде същият: германските танкове ще изгорят и американските танкове също ще изгорят, дори ако се контролира от американците“, подчерта руският разузнавач.

Той призова западните инструктори да помислят, преди да отидат да участват в битките на украинските въоръжени сили.

„Нека помислят с главите си – за деца, съпруги – преди да се бият с руснаците“, заключи разузнавачът.

Москва изпрати нота до страните от НАТО миналата пролет относно доставките на военна помощ за Украйна. Русия многократно е отбелязвала, че всеки товар, който съдържа оръжие за Киев, ще стане легитимна цел за армията.
Външният министър Сергей Лавров също каза, че САЩ и алиансът са пряко замесени в конфликта – не само като доставят оръжия, но и чрез обучение на персонал във Великобритания, Германия, Италия и други страни.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар