Ексклузивно! Слави Трифонов регистрира нова партия – „Има такъв народ“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният касационен съд (ВКС) не разреши днес регистрацията на партията на Слави Трифонов “Няма такава държава”.

През декември миналата година Софийският градски съд не позволи регистрацията, тъй като в логото на партията е вплетен българският флаг, което не е разрешено според закона за политическите партии. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Решението на Софийският градски съд, освен от Трифонов, се обжалва и от Софийска градска прокуратура (СГП), което е прецедент. Няма случай в най-новата история на България прокуратурата да е обжалвала забрана за регистрация на партия.

Мотивите – символът на партията – „отворена човешка длан в син цвят, в която са интегрирани цветовете бяло, зелено, червено“, подобни на българския флаг, който не трябва да се използва за партийни цели.

След решението Слави написа, че прави нова партия – „Има такава държава“.

„Днес Върховният касационен съд отказа регистрацията на партия „Няма такава държава“, защото използвала цветовете на българското знаме.
Ами, добре. Това ли измислихте? Е, много сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования?
Важно е съдържанието, а не опаковката.
Затова, ние, същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения, ще регистрираме нова партия. С ново име и други цветове!
Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите сега!

Слави Трифонов – свободен гражданин със свободен дух“, това написа в отговор Слави Трифонов в личния си профил във фейсбук.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар