ЕКСКЛУЗИВНО! След минути инфрактно заседание на „Позитано“ за оставката на Жаблянов

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инфарктно заседание на „Позитано“ предстои днес в 11,30 часа във връзка с искането за оставка на зам.-председателя на НС от БСП Валери Жаблянов.

Ръководството е разцепено на две и столетницата не знае как да излезе от ситуацията, тъй като твърдите привърженици на БСП харесват Жаблянов, а останалите бързат да се разграничат от скандалния текст за Народния съд. Самият Жаблянов отказва да подаде доброволно оставка.

Казусът води до пореден конфликт, вътре в рамките на партията, а Корнелия Нинова за пореден път в такива критични моменти отсъства и не е взела публично отношение по темата.

Кризата между проевропейски настроените социалисти и проруски настроените хайдлайнери се разгоря отново след скорошното залепяне на БСП към националистите в България по отношение на Истанбулската конвенция. До края на деня резултатът ще бъде ясен, а журналистите са нежелани на започващото след минути заседание.

По-рано ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента. Това стана ясно от декларацията на парламентарната група, представена от депутата Тома Биков.

Ако исканата оставка не бъде подадена, утре сутринта народните представители на ГЕРБ започват събиране на подписи. „От изявления на представители на ПГ на БСП вчера стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия, според която т. нар. Народен съд е необходимо и неизбежно правосъдие“, сочи декларация.

Биков посочи, че партията приветства решението на ръководството на БСП да оттегли „тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ“.

„В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество.

Само преди две седмици, господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, категоричен бе депутатът. ГЕРБ определя поведението на Жаблянов като неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. „ПГ на ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема“, допълни още Тома Биков.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар