Ексклузивно! След 7 години мъки: Шумахер е буден, може да ходи

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Точно седем години след тежкия инцидент (29 декември 2013-а) на ски с легендата на Формула 1 Михаел Шумахер феновете на германеца получиха страхотна новина за състоянието му, каквато чакаха отдавна.

Неврологът Ерих Ридерер разкри истината за моментното му състояние и допълни, че на този етап няма какво повече да се желае от него.

„Михаел е буден, диша самостоятелно, а сърцето му е с добър ритъм. Може да стои изправен, а с чужда помощ сигурно ще може да направи няколко крачки. За съжаление, към момента това е всичко“, обяви Ридерер в документален филм за френска телевизия.

Както е известно, Шумахер дълго време беше в изкуствена кома, а след това лекарите с гордост съобщаваха през големи интервали от време, че възстановява елементарни жизнени функции. През последните години пък се заговори за различни модерни оперативни намеси, които да го върнат в предишното състояние, но те бяха отречени от редица известни лекари.

Догодина синът на Шумахер – 21-годишният Мик ще сбъдне мечтата му и ще кара във Формула 1 за тима на Хаас, като според някои, именно това зарежда седемкратния шампион със сили да продължи напред.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар