Ексклузивно! Служебното правителство продължава да чегърта ГЕРБ до есента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебното правителство най-вероятно ще остане да чегърта калинките на ГЕРБ по всички нива на обществено-икономическия живот до октомври, когато трябва да избираме и президент.

Това коментираха неофициално политолози, близки до кабинета на премиера Стефан Янев.

Засега е под въпрос съставянето на ясно откроено мнозинство на „партиите от протеста „Има такъв народ”, „Изправи се! Мутри вън!” и „Демократична България”. Причината е, че трите формации, поне официално, не си говорят, камо ли да обсъждат свое правителство.

Договарянето на дяловото участие на всяка от трите формации в бъдещия 46-и парламент би осигурило легитимност и стабилност на управленската алтернатива.

Смяната на управлението сама по себе си не може да гарантира както „изчегъртването“ на порочния модел на далаверата, насаден от Бойко Борисов и ГЕРБ, започнато успешно от служебното правителство, така и създаването на трайни условия за развитие на страната според върховенството на правото и според управленски приоритети, които да осигурят ускорен икономически растеж.

Затова по-вероятно е при липсата на 121 протестни депутати да попаднем в ситуация на бягство от пряка отговорност.

Затова звучи съвсем резонно продължение на живота на служебния кабинет на Румен Радев и нови избори наесен, обясниха политолозите пред Narod.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар