ЕКСКЛУЗИВНО! Страховитата банда на Гольовците от Кюстендил отрязала ухото на дъщерята на Мая Манолова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ромът убиец Алекс Анков-Гучи от свирепия ромският клан Гольовците в Кюстендил, който наръга смъртоносно с нож 35-годишния Валери Дъбов пред местна дискотека, е бил част от наказателна бригада на ромския престъпен бос Славчо Игов.

Това стана ясно при разпита на 19-годишния килър в съдебната зала в града на черешите. Убийството на Валери пък извади на улицата стотици кюстендилци, които поискаха Гольовците да бъдат изселени от града. Въпреки крехката си възраст убиецът Гучи имал доста обемисто досие, пише столичен седмичник.

Срещу него се водят шест досъдебни производства за побои и кражби. Според криминалистите, Анков бил част от ударната бригада на Славо Игов, който се пада вуйчо на младия убиец.

„Ромският клан вилнее безнаказано от години. В последно време има нова вълна на циганската престъпност в Кюстендил. Става въпрос за десетина млади момчета, които тренират бокс и бойни изкуства и продават уменията си на братята Славчо и Стоян, които са тартори на Гольовците.

Наказателната бригада продава наркотици, рекетира други цигани и изнася проститутки за чужбина“, твърди криминалист от Кюстендил.

Според ченгетата, Гольовците тормозели и воювали с други два цигански клана – Ропотамци и Кондовци, като конфликтът им е за бизнеса с жива плът и набезите над черешовите масиви в околията. Паметливи кюстендилци си припомнят, че дори покойният Георги Илиев е имал проблеми. В средата на 90-те цял отбор мутри на Главния се изсипва в циганския квартал „Изток“ и потрошили от бой циганския клан.

След това двете страни сключили споразумение за местните избори. Илиев броил на Игови 100 000 долара, за да купят гласовете на махалата и те да гласуват за кандидата на СДС за кмет. Те взели парите, но хързулнали Илиев, като подкрепили кандидата на БСП. Главния изпаднал в ярост, а Игови духнали във Франция. От агресията на Гольовците е патило и семейството на Мая Манолова. Макар в Кюстендил отдавна да се говори, че те са нейни хора, нейната дъщеря Ралица едва не загуби живота си заради членове на клана. На 7 март 2009 г. Ралица посещава местно чалга заведение, когато между нейната компания и тази на Гольовците избухва свада. Става масов бой, а един от циганите – Ангел Димитров, мята чаша от уиски, която се чупи в стена, а отхвърчали стъкла, които се забили в лицето на Ралица и почти отрязали дясното й ухо.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар