Ексклузивно! Уволняват Лена Бориславова от Министерски съвет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Източници от управляващата коалиция разказват за 19 минути, че по настояване на американската страна или с оправдаване, посредством нея пред засегнатите, се налага освобождаване на шефа на кабинета на премиера и говорител на правителството Лена Бориславова.

Известна ни е и причината, като тя далеч не е лирична – няма нищо общо с отношение, което се приписва медийно на съпругата на премиера Линда към най-близката сътрудничка на министър – председателя Кирил Петков.

Тепърва ще опишем интересния и скандален казус. Засега само ще намекнем, че май става въпрос за много пари от държавни поръчки и за известни адвокатски кантори.

Историята е за Промяна и още нещо в стил:
„Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия”,
както би го формулирал народът.

Засега е факт, че най-активното медийно лице на новата власт изчезна от екраните през последните дни и това се набива на очи.

19 минути опита да получи бърз отговор и коментар от правителствената информационна служба.

Липсата му е пореден опит за информационно затъмнение от страна на пресцентъра на кабинета.

Предишния път оттам не коментираха новината, която разкри 19 минути от посещението на премиера във Вашингтон преди около месец. Тогава писахме не само за договорения от него кораб с опция за втори с втечнен природен газ, но и цените, на която са ни ги изтъргували.

Кирил Петков първоначално не даваше информация по темата, но след като написахме, започна да осведомява на парчета българската публика, като засега още не е изплюл камъчето за цените.

Напомняме, че младата адвокатка от известна софийска кантора, минала и през друга такава Лена Бориславова се прочу още в предизборната кампания, като неотлъчно следваща Кирил Петков. Тя му бе и подгласничка в листата за избор на народни представители.

Още в парламента привлече погледите, а след това не беше изненада, че стана шеф на кабинета на министър – председателя, а пое изненадващо – без да има опит, и функцията на говорител на правителството.

Последното вероятно се дължи на близостта й до известен пиар.

Тъй като не е министър, Лена Бориславова няма да може да се върне на депутатската си позиция, но е вероятно да заеме пост в основаващата се партийна структура на Продължаваме промяната, ако действително бъде принудена да напусне поста си в кабинета, който я прави един от най-влиятелните хора в държавата в момента.

Радостина Тонева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар