Ексклузивно! Управителят на БНБ: Ще има отсрочване на банковите кредити

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В рамките на 2-3 дни Европейският банков орган ще одобри насоки и критерии, по които да се прилагат мерки за банковите кредити.

В основата им стои въвеждане на целенасочен и временен мораториум, с който се отлагат или спират плащания по банкови кредити, казано по простичко отсрочване на плащането на банкови кредити. Това заяви управителят на Българска народна банка (БНБ) Димитър Радев пред Нова телевизия, цитиран от “Труд”.

 

Той беше категоричен, че банковият сектор е в много добра кондиция в резултат на направеното през последните години. Затова мога да кажа, че той е готов, особено ако говорим за хоризонт от 36 месеца за тази криза. Нашият банков сектор мина през мащабни проверки, които включваха оценка на качеството на техните активи, припомни гуверньорът на БНБ.

 

Радев посъветва хората, които имат ипотечни кредити, трябва да говорят с банките. Това е целта на регулаторните мерки, които прилага БНБ – да се дадат допълнителни възможности за гъвкавост на търговските банки при подхода им към совите клиентите, за да не изпадат те в по-тежко положение по отношение на капиталова адекватност или кредитен риск

 

Депозитите са на сигурно място, заключи Димитър Радев.

 

Източници: Нова ТВ, “Труд”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар