ЕКСКЛУЗИВНО! Химическото вещество, с което “светна” Иванчева, е пренесено с ръкостискане! Показаха как става това с експеримент в тв студио

Иванчевa
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари е пренесено върху кметицата на Младост Десислава Иванчева, категоричен е адвокатът ѝ Марин Марковски.

В студиото на „Тази сутрин” беше проведен експеримент с вещество подобно на това, което е използвано за маркиране на парите при ареста на Иванчева. От него стана ясно, че то наистина може да бъде пренесено от един на друг носител само с просто ръкостискане.

„По протокол тя има единствено около два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, пояснява Марковски.

Според разследването Иванчева е имала светещо вещество и под носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там.

„Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото.

Може ли с дамския мустак да се броят пари. Това ли е светването на коледната елха?”, негодува още защитникът на скандалната кметица.

Марковски определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта.

„Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, каза адвокатът. .Понякога те правят неща, от които ти пресъхват нещата, – иронизира Марковски, след което отпи от чашата в студиото.

„Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, допълни адвокатът. По думите му няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп.

„Когато посредникът е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и зам.-кметицата?”, попита Марковски.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”.

„Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма”, категоричен е Марковски.

Адвокатът коментира още, че няма нито едно доказателство Иванчева да е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. Според него парите може да поискани от посредника.

“В наказателното право не се ли намира истината, невинни хора гърмят по затворите.

Делото на Иванчева представлява низ от компромати, които са изключително примитивни. Няма нито една среща между Иванчева и Ваклин – нито една. Единствената среща е в кабинета на Иванчева, където тя се е държала с него хладно и рязко”, подчерта защитникът.

“Въпросът е дали посредникът е поставен комбинатор, който трябва да изобличи Иванчева. Има много хора, които искат да затрият кметицата.

„Аз съм мъчително притеснен, защото авторитетът на прокуратурата означава доказателства и нищо повече”, допълни Марковски.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар