ЕКСКЛУЗИВНО! Шефът на “Килърите” проговори за убийството на Петър Христов!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Георги Вълев, осъден до живот по делото „Килърите”, отрече да е свързан с разстрела на великотърновския бизнесмен Петър Христов. В интервю за bTV той коментира, че зад знаковото покушение стоят „бизнесът и властта”.
-Какво беше първото нещо, което си помислихте, когато станахте онази сутрин ивидяхте или чухте, че Петър Христов е убит? Аз не можах да повярвам. Помислих си, че е някой друг този Петър Христов, че е невъзможно.
Някаква вътрешна спонтанна реакция – Петър Христов не може да бъде убит.
-Защо?
Ами, защото според мен той няма врагове, той е със силните на деня.
-Ще Ви помоля в началото да уточните дали някога сте били в бизнес конкуренция сПетър Христов?
Не съм бил никога. Той не е хотелиер, аз съм хотелиер. Аз съм бил в хазартния бизнес, той не е бил. Той е бил в охранителния бизнес, аз не съм.
-Защо във финалните си думи по делото “Килърите” споменавате неговото име няколко пъти?
Тъй като Петър Христов е бил човекът на ГЕРБ – в тази връзка съм коментирал, че когато се намеси в правото политиката, правото излиза от съдебната зала.
Той организираше кампанията на ГЕРБ, в неговите заведения ставаха купоните по този повод, когато спечелиха, бяха важните гости и скъпите гости. В публичното пространство излезе, че първото му спонсорство било 30 хиляди лева. А моето беше 3 хиляди лева тогава.
– Възможно ли е това убийство да е поръчано от друга партия, за да се нанесе удар по ГЕРБ?
О, това според мен е абсурд. (смее се) Това е пълен абсурд. Това не е политическо убийство, според мен няма нищо общо с политиката. Това е мафиотско, чисто криминално, на икономическа основа убийство.
-Защо сега се намесват и „Наглите”, и „Килърите” в убийството на Петър Христов?
По същия начин първо почнаха с медийна атака срещу мен, след това ми повдигнаха обвинение, намериха необходимия, нужния Цоновски там да намери правилните “кошаревски” свидетели, правилните съдилища – Шумен, Варна, София и ме осъдиха. По същия начин – сега какво мога да очаквам? Според мен, те отклоняват общественото мнение. Те си знаят кой.
-Кой е?
Те си знаят кой е.
-Според Вас кой е?
Косвеният виновен, виновник, според мен е този, който е дал толкова много власт и бизнес на Петър Христов, колкото той самият не може да се справи и да поеме. Или пък той може, но се намесва грубо в чужди територии. Явно са големи интересите там.
Аз смятам, че бизнесът го убива Петър Христов. Властта и бизнеса, която има той, с която той разполага.

източник: 7dnisofia.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар