ЕКСЛУЗИВНО! Пъзелът “Гинка от Пазарджик” се подреди. Далаверата е потресаваща!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това стана за по-малко от 30 минути тази сутрин, благодарение на една “българска телевизия”, известна със сериала си “Откраднат живот”.

Именно по него (дез)информационен канал беше излъчено първото телевизионно интервю на станалата популярна напоследък Гинка Върбакова.

Ще маркирам само по-важните елементи.

1. “Журналиста” Виктор Николаев го играе много емоционално, имитирайки загриженост за всички нас или поне за ТРИТЕ МИЛИОНА клиенти на ЧЕЗ България, които Гинка ще наследи. На практика е точно обратно! Истинските професионалисти са хладнокръвни и задават правилните въпроси.

2. В емоциите си Николаев “забравя” както да спомене думата ИПОТЕКА, така и да довърши схемата на ипотечното придобиване на активи. На практика между думите стана известно, че Гинка ще придобие ЕРП-то и дъщерните му дружества. Скоро ще стане ясно, че не е в състояние да го управлява и кредитиращата банка ще и го вземе. А после ще го предаде на когото трябва. Това е най-важното, което беше пропуснато да се каже.

3. За качествата на Гинка. Не стана ясно, какво и къде е учила. За това можем да съдим по багажа и на базата на твърдението и, че Теменужка Петкова била невероятен експерт и професионалист, която стабилизирала енергетиката в страната. Това е все едно аз да кажа, че Виктор Николаев е носител на наградата Пулицър (Нобел за журналистика). Високият “професионализъм” на Теменужка беше гарниран с половин дузина снимки на счетоводителката, по време на разговора.

4. Веднага след излъчването на заснетото вчера интервю в студиото на “телевизията” бяха курдисани обичайните “експерти”, два броя. Неизменната смес от лъжи, полу-лъжи и истини. Най-голямата лъжа беше оставена за най-накрая – крайният клиент няма да почувства нищо от смяната на собствеността. На практика ние вече усещаме изтъняването на джобовете си от измамата на едно от дъщерните дружества на ЧЕЗ, която беше реализирана от края на миналата и началото на настоящата година, довела до драконовски скок в цената на тока за бизнеса, който скоро ще започнем да плащаме всички ние. Тази измама не може да е станала без знанието на новия собственик, а както знаем през последните два месеца за реализирането и много се потруди и Теменужка Петкова, лъжейки, че не е виждала такива писма (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

5. Другият фактор, който прави активите на ЧЕЗ България сладки е, че при неизбежното, наложено от Европа, либерализиране на пазара на електроенергия у нас ЕРП-то с най-много клиенти автоматично става играч №1 на енергийната борса. От това много ще зависят и ценовите нива. Как ще работи схемата с управление на борсата беше демонстрирано непосредствено преди сключването и оповестяване на сделката и след нарочна енерГЕПИйна седянка при премиера Борисов. За да осмислите следващият нагледен материал е важно да знаете, че през целия месец февруари борсовата цена на тока у нас е най-ниска в Европа и изведнъж:

Така ще гледаме и всички ние, като детенцето от снимката, след като банката вземе бизнеса от Гинка и го предаде на който си го е поръчал.

То пък един пъзел? На кутията пише от 3 до 6 години, а аз го наредих за по-малко от 30 минути:

Ако се чувствате герои на сериала “Откраднат живот” имайте предвид, че аз нямам нищо общо с него.

Георги Котев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар