ЕКСЛУЗИВНО: Тръмп не допуснал Борисов до себе си. Нашия даже не успял и снимка да си направи в Давос.

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българският бизнесмен Тихомир Каменов успя да зададе въпрос на американския президент Доналд Тръмп на Световния икономически форум в Давос. Каменов е поканен за 14 път на форума.

Той попита президента дали може да направи и Европа „първа” и „велика” по примера „Америка е на първо място”.

В същото време охраната на Тръмп категорично отказала близък достъп на българския премиер Бойко Борисов до американския държавен глава.


Министър-председателят присъства на лекция на Тръмп, но не е сред избраните даже за снимка с него. Неофициално се твърди, че неблагоразположението на Тръмп се дължало на контактите на Борисов с администрацията на Обама.

Представен като „дипломатически маратон“ на Бойко Борисов реално се състоял в срещи с лидери на балкански държави и екс-СССР републики.

След речта си Тръмп покани на обяд 15 души, сред които резонно отсъства „дипломатическото острие“ на ЕС – Бойко Борисов.

Сред избраните бизнесмени са петима германци, четирима швейцарци, двама британци, по един норвежец, французин, белгиец и финландец. Тръмп е споделил с тях намеренията си до края на мандата си.

Опитите на ГЕРБ-пропагандата да произведат Бойко Борисов във вселенски дипломат №1 и най – желания събеседник за сметка на Президента Румен Радев, са сведени до няколко европейски държавички. Към момента даже снимката на Бойко Борисов с Доналд Тръмп продължава да си остава химера!

източник: rns.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар