Експериментално: Нощен градски транспорт в София за 2 лева – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Експериментално: Нощен градски транспорт в София за 2 лева

inews.bg/Марио Евстатиев

В София ще бъде пуснат искания от голяма част от обществото нощен градски транспорт. Това ще се случи съвсем скоро – през пролетта. Засега обаче още общината не е уточнила кои ще са линиите, които ще се движат и след 0:00 ч. и какви маршрути ще обслужват.

Първоначално нощният градски транспорт ще бъде пуснат експериментално. Ако се докаже ефективността му, ще остане и за постоянно. По време на пробния период билетът ще струва 2 лева, като срещу тази сума пътникът ще може да използва всички линии, които ще се движат през малките часове.

Отсега е ясно, че нощният градски транспорт ще бъде наземен. Метрото със сигурност отпада като вариант за движение след полунощ.

Председателят на общинската транспортна комисия Екатерина Йорданова коментира, че след тестовия период местната власт ще реши дали има смисъл от въвеждането на постоянен нощен транспорт, предаде “Дарик”. Едва тогава ще се изчислява и какви средства ще са необходими за това. Което пък означава, че билетчето може и да не остане на цена от 2 лева, ако Столична община реши да въведе за постоянно нощните градски линии.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар