Експериментите на Илон Мъск са осакатили по зловещ начин мозъците на маймуни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Калифорнийски университет отказва да публикува ужасяващи снимки на маймуни, осакатени по време на експерименти за компанията на Илон Мъск – Neuralink.

От Лекарския комитет за отговорна медицина казват, че имат информация за 371 снимки на Калифорнийският университет в Дейвис показващи маймуни, подложени на тестове за поставяне на мозъчни импланти.Илон Мъск: Ако се чипирате с Neuralink, ще слушате музика директно в мозъка си

Учени: Мозъчните импланти вещаят мрачни времена

По-рано тази година Neuralink призна, че една пета от 23-те маймуни използвани в тестовете са били евтаназирана след “неизправности”.


Университетът просто се опитва да скрие от данъкоплатците факта, че си партнира с Илон Мъск за провеждане на експерименти, при които животни страдат и умират“, заявяват от Лекарския комитет за отговорна медицина.

Поставянето на чип в мозъка на маймуните е довело до гърчове, парализа, хронични инфекции и болезнени странични ефекти.

Животните са прекарали седмици в изключителни мъки, докато учените са събирали информация за мозъчните импланти. Екипът подробно е документирал и заснел състоянието на маймуните, преди да бъдат убити.

Данни сочат, че част от мозъците на маймуните е била унищожена при процедурите.

Засега не знаем колко ужасяващи могат да бъдат снимките от експериментите. Университетът UC Davis е получил 1,4 милиона долара публично финансиране, за разработката на технологии за Nеurаlіnk. Въпреки това управата на учебното заведение смята, че снимките са негова собственост и не трябва да се разкриват на широката публика.

Илон Мъск не коментира случая, но скоро не е говорил за компанията си Nеurаlіnk. Преди година той рекламираше, че човек с мозъчния чип ще може да слуша музика директно от главата си, както и да има множество подобрени способности. Според милиардера имплантът първоначално би помогнал за справяне с депресията и последствията от редица невродегенеративни болести.

Очакваше се първите тестове с хора да започнат през 2022 година.

Първите хора с мозъчните ни чипове ще са страдащи от тежки наранявания на гръбначния мозък като тетраплегици, квадриплегици. Това ще стане през 2022 година, като все още очакваме одобрение от FDA“, сподели Мъск в края на миналата година.

Скоро след това обаче компанията му бе напусната от най-добрите си учени. Те започнаха работа в конкурентни проекти за създаване на мозъчни импланти и съединяването на човешкия мозък с компютър. Спекулира се, че неуспешните експерименти може да са една от причините за сътресенията в Neuralink.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар