nexo

Експертиза показа: 1.5 милиона евро са висели по стените в къщите на босовете на Nexo на ПП и ДеБъ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Експертиза, направена от Националната художествена академия е установила, че иззетите картини на Пикасо, Салвадор Дали и Матис от столичните домове на босовете на “Nexo” – Антони Тренчев и Коста Кънчев, са оригинали.

Платната са закупени през последните три години от аукциони. Те са на обща стойност, надхвърляща 1.5 млн. евро, твърдят експерти.

На този етап картините все още се съхраняват под строга охрана в Художествената академия и по всяка вероятност в най-скоро време ще бъдат преместени на по-сигурно място.

Твърди се, че някои от картините Тренчев купувал, за да подарява на майка са Илиана Алипиева за рождените й дни.

Междувременно стана ясно, че преди броени дни в софийския дом на Коста Кънчев е бил извършен втори обиск заради постъпила оперативна информация, гласяща, че в таванско помещение и съседно жилище, което не се води официално на името му, се съхраняват ценности и предмети на изкуството.

Запознати твърдят, че при извършения повторен обиск на дома на Кънчев са иззети още няколко картини, скъпи часовници и скъпи предмети, описани в протокол пред свидетели.

Баща му за малко да бъде арестуван, тъй като отказал да сложи подписа си като свидетел. На всичкото отгоре си позволил да псува и обиждал на корупция органите на реда, писа “Уикенд”.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар