Експерти на Leica работят по камерата на Xiaomi 12 Ultra, твърди слух

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди няколко месеца се заговори, че партньорството между Huawei и Leica приключва с моделите P50, като няколко компании бяха споменати като потенциалните следващи партньори на немския бранд от света на фотографията. Всъщност бързо след това се появи смартфон на Sharp с логото Leica, но скоро може да видим последното и върху по-масов модел – от Xiaomi. 

Според доказал се като достоверен във времето източник от китайската социална мрежа Weibo експерти на Leica вече работят по камерата на следващия премиум модел Xiaomi. 

Като тийзър за тази новина беше публикувана снимка на Xiaomi Mi 11 Ultra с логото Leica до камерата му, което подсказва, че партньорството между Xiaomi и Leica ще започне със следващото поколение модели висок клас на китайците. Възможно е то да бъде обявено още с Xiaomi 12, но може и да бъде запазено само за най-скъпия модел Xiaomi 12 Ultra. 

Xiaomi 12 Ultra

Премиерата на Xiaomi 12 Ultra се очаква в началото на 2022 г., като според по-ранни слухове той ще предлага 3 камери с 50 МР сензори, един от които с размер 1/1.5″ и перископна система за 5х оптичен зуум.

Xiaomi 12 пък може да се появи още преди края на 2021 г., но само за Китай. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар