Експертът с оставка: Съжалявам, че заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Експертът с оставка: Съжалявам, че заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кристел Чимширова е експертът в министерството на отбраната, който подава оставка заради неизпратени покани за Богоявленския водосвет, стана ясно от неин пост във Фейсбук.

Тя е главен експерт в дирекция “Връзки с обществеността и протокол” на МО.

“Всяко нещо има край.. Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойният и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев. Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в Министерството. Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години”, пише Чимширова.

Във връзка с възникналата обществена дискусия около поканите за присъствие, изпращани от Министерство на отбраната до народни представители за участие в традиционния празник Богоявление и Водосвет на бойните знамена на 6 януари т.г., който породи политически реакции, тя посочва, че лично отговаря за изпращането на поканите.

“Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения”, обяснява Чимширова.

“Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция”, допълва главният експерт в дирекция “Връзки с обществеността и протокол” на МО.

Росен Желязков иска информация от МО дали са били поканени депутатите на водосвета на Богоявление

Скандалът с непоканените министри на водосвета на Богоявление предизвика днес остра полемика и породиха напрежение преди началото на новата сесия на парламента. Оказа се, че покани са били изпратени от ресорното на Тодор Тагарев Министерство на отбраната само до председателя и заместник-председателите на Народното събрание и членовете на военната комисия, но не и до другите депутати.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще поиска писмено обяснение от ведомството заради липсата на покани за ритуала към председателите на парламентарните групи.

От Министерството на отбраната потвърдиха пропуска по отношение на председателите на ПГ и обясниха това с факта, че експертът, който е отговарял за изпращането на поканите, е използвал неактуализиран списък. Заради гафа същият е подал оставка.

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар