Експерт алармира: ЕнерГЕПИйната мафия мълчи за теча на ядрено гориво от АЕЦ „Козлодуй” (ВИДЕО + ДОКУМЕНТ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ядреният физис и безспорен авторитет Георги Котев алармира в личния си блог, че управляващата мафия мълчи за теча на ядрено гориво от АЕЦ „Козлодуй”, видя репортер на Narod.bg.

Драмата стана повод преди дни риболовът в топлия канал на АЕЦ-а да бъде забранен от шефа на атомната централа Наско Михов. Според документа от 14 ноември вече не може да се мятат въдици в зоната на Бреговата помпена станция, канала за техническо водоснабдяване на централата, в негово устие и в лимана на пристанище АЕЦ „Козлодуй”. Официалният аргумент са „технически операции”.

Ето, обаче, каква е истината:

Докато българската АЕЦ „Козлодуй“ забранява на персонала си да лови риба във водоемите охлаждащи електроцентралата, в същото време държавната корпорация „Росатом” се хвали, че развъждането и ловуването на риба край техните АЕЦ се поощрява, защото е полезно и нужно. От видеото може би ще разберете на какво се дължат противоположните позиции?

АЕЦ „Козлодуй“ и политико-енерГЕПИйната мафия продължават да крият факта, че в реактора на блок №6 има разхерметизирано ядрено гориво, вече повече от 10 денонощия, но колкото по-късно го сторят толкова по-зле, за всички нас.

Георги Котев

Реклама

През юни 2008 г. ядреният физик с 17 годишен стаж в АЕЦ „Козлодуй” Георги Котев напусна България, за да се спаси и потърси помощ за спиране на опасна порочна практика по казус с подменено ядрено гориво в АЕЦ “Козлодуй”.

След продължила тригодишна сага между Виена, Пиза, Брюксел и София, физикът бе поканен от министър Трачо Трайков на разговор в енергийното министерство. На срещата министърът поиска от Георги Котев списък от стъпки, които да бъдат извървени, за да се установи истината за горивото на АЕЦ.

В последствие министър Трайков пренебрегна предложението на ядрения специалист да бъде предоставено техническото решение, с което АЕЦ Козлодуй е поискало през 2003 г. разрешение от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) за експлоатация на новия вид гориво в централата.

Безумието да се прикрива теч в атомната ни централа вероятно има връзка с факта, че „главният котарак” на Бойко Борисов – олигархът Людмил Стойков, е поставен на входа и на изхода на АЕЦ-а и е човекът, който контролира обществени поръчки за милиарди.

Това няма как да се случи, без съответния паричен поток към управляващата върхушка на ГЕРБ, обясни наскоро източник на Narod.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар