Бойко Рашков

Експерт по национална сигурност: Бойко Рашков става главен прокурор, САЩ наказват още българи – списъкът е дълъг

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Санкциите, които САЩ наложиха на Васил Божков и Илко Желязков ще извадят взаимовръзките на главния прокурор Иван Гешев с такива бизнесмени, което неминуемо ще доведе до промяна на върха на прокуратурата.

„Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно, или някой като него“. Това предвеща пред БНР експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Той оцени действията на прокуратурата като от времето на Вишински (генерален прокурор на СССР от времето на Сталин – б.р.).

„За мен няма съмнение, че такова нещо е говорено. Това е езикът на Бойко Борисов“, каза той в коментар на т.нар. „канибалски скандал”, изнесен пред медиите от министър Бойко Рашков, в който става дума за оплакване от бизнесмен за заплахи от бившия премиер Борисов, че „децата му шще го изядат, без да знаят”.

По думите на Радулов служебният министър на вътрешните работи огласява случая в медиите, защото няма доверие в прокуратурата.

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите.

„И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона „Магнитски“. … Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство“, заяви проф. Радулов.

Той изказа прогноза за налагане на нови санкции от САЩ на още хора от България:

„Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли“.

Експертът по национална сигурност заяви, че „скоро ще се наложи да се направи проверка в ДАНС“:

„Интересно е да се види какви дела и по какви въпроси са работили те по руска линия и за руските шпиони.

Може да се окаже, че там няма нито ред за „Турски поток“, който направихме в полза на Путин. Нямаме нужда от такава ДАНС, защото това значи, че тя или е безкрайно некомпетентна, или работи по чужди интереси, които са свързани с Русия и Путин“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар