Експерт: Признаването на умения без диплома ще е безплатно за безработни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С какво ще запомним този ден? 

Хора без диплома, но с опит могат да валидират способностите си и сега. За безработните ще бъде безплатно – още от коментара на Стефка Лиманска, началник на отдел в социалното министерство, ще чуете във вечерните Podcast новини.И още от темите днес: 


Поскъпване на парното и топлата вода между 29 процента в София и 330 на сто във Велико Търново искат топлофикационните дружества, стана ясно от публикуваните в страницата КЕВР заявления на дружествата. БНР отбелязва, че изчисленията им са правени през март и не отчитат отпуснатите компенсации от държавата и спрените доставки на природен газ от Русия, което промени цените на горивото. А според източници на „24 часа“ най-вероятното увеличение при различните топлофикации ще бъде между 30 и 50 на сто.

Газопровод се взриви на ключово кръстовище във Враца в ранния следобед. Инцидентът е станал при изкопни работи за прокарване на водопровод, който да минава под асфалтираното кръстовище на булевард „Васил Кънчев“. Взривеният газопровод е на местен доставчик на синьо гориво. От пожарната са реагирали бързо и са локализирали огъня, като преди това е бил спрян и притокът на газ. По щастлива случайност в момента на взрива на иначе оживения булевард не е имало преминаващи автомобили и няма пострадали хора. Изгоряла е светофарната уредба в района и е съсипана асфалтовата настилка. 

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста 51-годишния Георги Енев, обвинен в извършване на незаконни погребения. Той поиска да бъде пуснат на свобода заради проблеми с белия дроб, но съдът се съгласи с доводите на държавното обвинение и го остави за постоянно в ареста. Решението може да бъде обжалвано. От МВР и прокуратурата първо обявиха, че по време на оперативната беседа Георги Енев е признал за множество незаконни погребения, но след като му е било повдигнато обвинението пред адвокат за измама, е заявил, че не се признава за виновен и че е станала грешка.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини: 

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар