“Екс” ще излъчи на живо интервюта с Доналд Тръмп и Робърт Кенеди-младши

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Социалната мрежа “Екс” ще излъчи на живо интервюта с Доналд Тръмп и независимия кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши на своята платформа. Това ексклузивно събитие ще бъде организирано съвместно с новинарския канал “НюзНейшън”. Тези две прояви ще бъдат под формата на заснето интервю, по време на което модератори ще предават въпроси от потребителите на “Екс” към госта, заяви говорител на социалната мрежа.

Датите и самоличността на модераторите все още не са разкрити, отбелязват АФП и БТА.

Според говорителя главната изпълнителна директорка на “Екс” Линда Якарино е представила на “Некстар”, телевизионната група и компанията майка на “НюзНейшън”, идеята за “нов формат, който да доближи хората до кандидатите и да им позволи да задават въпросите”.

“Това ще бъде интересно”, написа в платформата мажоритарният акционер на “Екс” Илон Мъск в съобщение, съдържащо връзка към статия за интервюто на Доналд Тръмп. Откакто пое контрола над социалната мрежа, предприемачът се стреми да превърне платформата в място, където може да се излъчва ексклузивно видеосъдържание, с оглед увеличаване на трафика.

След като беше изгонен от “Фокс Нюз”, ултраконсервативният водещ Тъкър Карлсън се премести в “Екс” миналата година, преди да създаде своя собствена стрийминг услуга.

Милиардерът се е срещал няколко пъти с Доналд Тръмп и според “Уолстрийт Джърнъл” е обсъждал с бившия държавен глава евентуална роля като президентски съветник, ако Тръмп бъде избран. От друга страна, Илон Мъск е редовен критик на президента на САЩ Джо Байдън, особено по отношение на имиграционната му политика.

Според “Уолстрийт Джърнъл” “Екс” и “НюзНейшън” са искали да организират дебат между кандидатите за президент и са поканили и Джо Байдън, но той е отказал. Вече са насрочени два дебата между настоящия и бившия държавен глава – първият по Си Ен Ен на 27 юни, а вторият по Ей Би Си на 10 септември.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар